Faust Corneli Sul·la (cònsol)





































Infotaula de personaFaust Corneli Sul·la
Biografia
Naixement
c. 23 dC
Mort
62 dC (38/39 anys)
Marsella


  Senador romà 



  Cònsol de l'Imperi romà 



Activitat
Ocupació
Polític i militar
Període
Imperi Romà
Família
Pares
Faustus Cornelius Sulla Tradueix, Domícia Lèpida
Modifica les dades a Wikidata

Faust Corneli Sul·la (en llatí Faustus Cornelius Sulla) va ser un magistrat romà que va viure al segle I. Era nét d'Antònia Major, filla de Marc Antoni i la seva mare era Domícia Lèpida. El seu pare era Faust Corneli Sul·la, cònsol l'any 31 i descendent del dictador Sul·la.


Va ser elegit cònsol sota Claudi (any 52) amb Luci Salvi Otó Titià. Era el gendre de Claudi, ja que es va casar amb la filla de l'emperador, Antònia. Al començament del regnat de Neró, Cesenni Pet va acusar a Pal·les i Sext Afrani Burre de conspirar per posar a Faust al tron, i encara que l'acusació va ser declarada falsa, Neró ja el va mirar sempre amb desconfiança i va fer inventar un complot a un dels seus lliberts, en el qual Sul·la va ser acusat i condemnat al desterrament a Massília l'any 59. Però com que Neró tenia por de la proximitat de Sul·la a les legions de Germània a les quals podria revoltar, el va fer matar l'any 63.[1]



Referències





  1. Smith, William (ed.). Dictionary of greek and roman biography and mythology. Vol. III. London: John Murray, 1876, p. 944. 








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita