Posts

Showing posts from January 21, 2019

Salsa de soia

Image
Salsa de soia Origen País d'origen Japó Detalls Tipus salsa i menjar a base de soja Ingredients principals soia Salsa de soia La salsa de soia o de soja és una preparació fermentada feta a base de soia, aigua i sal, a la que se li sol afegir blat torrat, però no sempre. La salsa de soia va ser inventada a la Xina, on ha estat utilitzada com a condiment des de fa 2.500 anys. S'utilitza àmpliament a l'Àsia oriental i sud-oriental i cada vegada més apareix a la cuina occidental. Al Japó se l'anomena shôyu (o tamari , quan no conté cereals en la seva composició). Contingut 1 Producció tradicional 2 Producció hidrolitzada artificialment 3 Història 4 Usos 5 Articles relacionats 6 Referències Producció tradicional S'elabora tradicionalment mitjançant la fermentació de grans de soia amb blat torrat partit, que es posen en blocs i se submergeixen i treuen diverses vegades en un brou fred d'aig

Gastronomia de la Xina

Image
Gastronomia de la Xina Ànecs lacats Territori Xina Tipus de cuina cuina asiàtica Plat(s) estrella ànec lacat Beguda típica vi d'arròs, te Ingredients destacats arròs, fideus xinesos, soja, agar-agar, espècies La gastronomia de la Xina és la gastronomia tradicional autòctona a la Xina. En realitat és un conjunt de moltes cuines regionals. Aquesta cuina s'ha expandit a altres parts del món, des del sud-est d'Àsia passant pel continent americà i fins i tot a Europa; especialment a través de locals de menjar per a emportar i de restaurants de menjar ràpid. Cal tenir present però que els plats i preparacions que s'ofereixen a aquests llocs sovint poden no ser xinesos, i alguns de vegades són barreges entre alguna especialitat xinesa adaptada i modificada als gustos locals. Contingut 1 Aspectes culturals 2 Components 2.1 Bastonets 2.2 Usos 3 Condiments 4 Variants locals 4.1 Regions principals de

Arròs

Image
Per a altres significats, vegeu «Arròs (desambiguació)». Arròs Oryza sativa Oryza sativa Dades Font de arròs, Saccharum Granorum i Oryzae Semen Planta Tipus de fruit cariopsi Taxonomia Super-regne Eukaryota Regne Plantae Ordre Poales Família Poaceae Tribu Oryzeae Gènere Oryza Espècie Oryza sativa L. 1753. Nomenclatura Sinònim taxonòmic Oryza glutinosa Lour. [1] L' arròs és una planta herbàcia i semiaquàtica del gènere Oryza , de la família de les poàcies. El seu gra és un dels principals aliments de la humanitat, inclòs a la dieta del 70% de la població mundial. L'arròs pròpiament dit té el nom científic d' Oryza sativa mentre l'arròs africà es diu Oryza glaberrima . Es tracta d'un cereal considerat com aliment bàsic en moltes cultures culinàries (en especial la cuina asiàtica), així com en algunes parts d'Amèrica Llatina. [2] El seu gra correspon al segon