Akvavit



















Infotaula begudaAkvavit

Aquavit Schweden.jpg
Tipus
beguda destil·lada
Origen
Escandinàvia
Modifica les dades a Wikidata



Ampolla i vas d'akvavit noruec.


Akvavit o aquavit (també akevitt en noruec) és una beguda destil·lada produïda a Escandinàvia i que típicament té una graduació alcohòlica del 40%. El seu nom prové del llatí aqua vitae. A Escandinàvia és una beguda alcohòlica molt popular que s'acostuma a beure d'un sol cop en un vas petit[1] acompanyant la cervesa.


L'Akvavit es destil·la de cereals o patates[2] i és saboritzat amb herbes espècie i fruits com comí anís o fonoll però hi domina la matafaluga. La primera referència és de 1531 en una carta dirigida al darrer bisbe catòlic de Noruega.



Referències





  1. Blue, Anthony Dias. The Complete Book of Spirits: A Guide to Their History, Production, and Enjoyment. New York: HarperCollins Publishers, 2004, p.  42. ISBN 0-06-054218-7. 


  2. «Akvavit». Encyclopedia Britannica. [Consulta: 10 gener 2010].




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Akvavit Modifica l'enllaç a Wikidata


  • Norwegian Akvavit Society

  • Norway's message in a bottle

  • Spirits: Drink to your health the Scandinavian way — with aquavit








Popular posts from this blog

Fluorita

Hulsita

Península de Txukotka