Akvavit
Tipus | beguda destil·lada |
---|---|
Origen | Escandinàvia |
Akvavit o aquavit (també akevitt en noruec) és una beguda destil·lada produïda a Escandinàvia i que típicament té una graduació alcohòlica del 40%. El seu nom prové del llatí aqua vitae. A Escandinàvia és una beguda alcohòlica molt popular que s'acostuma a beure d'un sol cop en un vas petit[1] acompanyant la cervesa.
L'Akvavit es destil·la de cereals o patates[2] i és saboritzat amb herbes espècie i fruits com comí anís o fonoll però hi domina la matafaluga. La primera referència és de 1531 en una carta dirigida al darrer bisbe catòlic de Noruega.
Referències
↑ Blue, Anthony Dias. The Complete Book of Spirits: A Guide to Their History, Production, and Enjoyment. New York: HarperCollins Publishers, 2004, p. 42. ISBN 0-06-054218-7.
↑ «Akvavit». Encyclopedia Britannica. [Consulta: 10 gener 2010].
Enllaços externs
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Akvavit |
- Norwegian Akvavit Society
- Norway's message in a bottle
- Spirits: Drink to your health the Scandinavian way — with aquavit