pH
Àcids i bases Afinitat protònica · Ionització de l'aigua Constant d'acidesa · Constant de dissociació Dissolució amortidora · Extracció àcid-base Funció d'acidesa · pH · Reacció àcid-base Reacció de neutralització · Valoració àcid-base Tipus d'àcids Arrhenius · Brønsted · Lewis · Mineral Orgànic · Fort · Superàcid · Feble Tipus de bases Arrhenius · Brønsted · Lewis · Orgànica Forta · Superbase · No nucleofílica · Feble La llimona és una fruita àcida, pH ≈ 2,3 El pH és una mesura quantitativa de l'acidesa o basicitat d'una dissolució, [1] que es determina per l'activitat dels cations oxoni, H 3 O + , en dissolució. Es defineix com a menys el logaritme decimal de la dita activitat: pH=− log aH3O+{displaystyle mathrm {pH} =-log a_{rm {H_{3}O^{+}}}} En les dissolucions diluïdes, que són les més habituals, l'activitat coincideix amb la concentració i l'expressió anterior es pot es...