Liceu Chaptal










































Infotaula d'organitzacióLiceu Chaptal

Lycée Chaptal

Lycée chaptal.jpeg
Dades bàsiques
Tipus entitat
lycée i établissement public local d'enseignement Tradueix
Història
Fundació
1844
Activitat
Alumnes
2.000


Organització i govern

Seu central Vista-down.png


  • 75008


  • 8è districte de París, França

  • 48° 52′ 53″ N, 2° 19′ 12″ E / 48.8813°N,2.3199°E / 48.8813; 2.3199





Web
Lloc web oficial






Modifica les dades a Wikidata

El liceu Chaptal (en francès original lycée Chaptal) des de l'any 1950,[1] anteriorment collège Chaptal,[nota 1][2] nom que rep per Jean-Antoine Chaptal, és una escola pública de primària, secundària i ensenyament superior,[3][4] situada al boulevard des Batignolles, al 8è districte de París, a França.[2]


Els estudis impartits, especialment en les classe de terminale -últim any de Liceu-, són principalment científics, amb quatre classes de preparació al baccalauréat scientifique , una d'elles s'especifica a les enginyeries,[5] i una de sola al baccalauréat économique et social.




Contingut






  • 1 Història


  • 2 Notes


  • 3 Referències


  • 4 Enllaços externs





Història


El contemporani lycée Chaptal es va començar a edificar atenent les premisses de qualitat, comoditat i higiene, sota l'arquitecte Eugène Train, durant el regnat de Napoleó III. La seva construcció es va perllongar de 1866 a 1876[1] a causa d'interrupcions per la guerra francoprussiana;[6] va ser fundat pel dramaturg Prosper Goubaux.[3]


Sota Napoleó III, l'edifici va ser destinat a funcions relacionades amb activitats militars del règim i l'educació científica es va prioritzar, centrant-se especialment en àrees de Física i Química.


En els disturbis de la Comuna de París, els insurreccionistes es van atrinxerar durant diversos dies a l'edifici, fins que foren dispersats militarment pel 102e regiment d'infanteria de l'exèrcit de terra francès, amb suport d'artilleria. Diversos impactes de projectils són visibles encara a la part frontal de l'edifici.[7]


L'edifici va ser catalogat com a monument històric de França el 1987[8] i a la zona on es troba l'escola secundària s'hi va allotjar un museu privat amb instruments utilitzats en física i química, incloent una important col·lecció de segle XIX.



Notes





  1. L'originari collège Chaptal va ser edificat a la rue Blanche, però va ser enderrocat i es va construir el nou Chaptal al bulevard des Batignoles -el Collège Chaptal- reconvertit posteriorment en lycée Chaptal.




Referències





  1. 1,01,1 «Historia del Chaptal». Consejería de Educación, Cultura y Deporte de la Junta de Anadalucia. I.E.S. VELÁZQUEZ.


  2. 2,02,1 «Collège Chaptal» (en francès). Ministère de l'Éducation nationale, de l'Enseignement supérieur et de la Recherche de Francia.


  3. 3,03,1 «Lycée Chaptal. Paris». Biblioteca Nacional de Francia. Gallica.


  4. «Les études» (en francès). Lycée Chaptal.


  5. «À Paris, des classes techno dans de prestigieux lycées» (en francès). Société du Figaro, SAS. Le Figaro, 29-04-2011.


  6. «Faits historiques». lycee-chaptal-paris.


  7. The Rise and Fall of the Paris Commune in 1871. Harper & brothers, 1871, p. Capítol X. 


  8. «Lycée Chaptal» (en francès). Ministère de la Culture et de la Communication de Francia. base Mérimée.




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Liceu Chaptal Modifica l'enllaç a Wikidata

  • Web oficial del Lycée Chaptal








Popular posts from this blog

Fluorita

Hulsita

Península de Txukotka