Cel ras






Exemple de sostre fals o cel ras.


El sostre fals o cel ras[1] és un element constructiu situat a certa distància per sota del sostre, del forjat o de la pròpia teulada per la part interior. De forma habitual es construeix mitjançant peces prefabricades, generalment d'alumini, acer, PVC o escaiola, que se situen superposades al forjat i a una certa distància, suportades per filferro, fixacions metàl·liques o de canya i estopa. L'espai comprès és continu (plenum​​) i serveix per al pas d'instal·lacions.[2]
Durant els últims anys, els sostres falsos d'alumini han experimentat un gran augment en estar fabricats en un material lleuger, econòmic, ecològic (l'alumini és el metall més abundant en l'escorça terrestre i la seva manipulació a partir de menes és substancialment més econòmic que el de qualsevol altre metall) segur i asèptic (l'alumini se sol utilitzar en la indústria alimentària). Aquest element millora el comportament tèrmic i acústic de la construcció i permet la incorporació de punts d'instal·lacions (il·luminació, climatització, etc.).



  • Tipus: sostre fals continu (cel ras), sostre fals desmuntable,

  • Plaques: llises, amb contramotlle

  • Col·locació: amb estopa penjant, amb fixacions metàl·liques, amb filferro



Vegeu també



  • Cairat

  • Volta catalana



Nota




  1. «Cel ras». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia.


  2. Daumal Domènech; Francesc de Paula. Arquitectura acústica. 3. Rehabilitació. Edicions UPC, gener 2007, p. 211–. ISBN 9788483019405. 



Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cel ras Modifica l'enllaç a Wikidata



  • Instal·lació d'un sostre d'escaiola (castellà)


  • Fòrum de consultes sobre falsos sostres de fusta (castellà)




Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita