Clima continental






Simplificació esquemàtica de la classificació climàtica de Köppen.

  •  Clima continental humit



  • La continentalitat és una característica del clima, que consisteix en una gran diferència entre les temperatures d'hivern i les de l'estiu.


    Habitualment es considera que un contrast de 20 graus o més entre la temperatura mitjana del mes més fred i la temperatura mitjana del mes més càlid indica un clima continental.


    Sense arribar a aquests valors indicats en climes mediterranis 18 o 19 graus de diferència també es considera que són de tendència continental. Per exemple Lleida, Manresa i Vic tenen un clima mediterrani continentalitzat.


    En el món la màxima continentalitat es dóna a l'interior d'Àsia concretament a Mongòlia i Sibèria on les diferències entre hivern i estiu superen els 40 o 50 graus. També al Canadà i Estats Units fins i tot en la costa oriental la continentalitat és molt acusada.


    Els factors que donen continentalitat a un clima són l'allunyament del mar o de grans superfícies d'aigua o la presència de barreres orogràfiques que fan el mateix efecte.


    La vegetació adaptada a la continentalitat siberiana és per exemple el Làrix conífera de fulla caduca que domina la Sibèria oriental.



    Vegeu també



    • Clima subàrtic

    • Classificació climàtica de Köppen








    A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Clima continental Modifica l'enllaç a Wikidata










    Popular posts from this blog

    Hivernacle

    Fluorita

    Hulsita