Paleolític inferior


























Prehistòria


Stonehenge Wide Angle.jpg

Paleolític

Paleolític inferior

Paleolític mitjà

Paleolític superior

Epipaleolític

Mesolític

Neolític

Neolític antic

Neolític mitjà

Neolític final

Edat del coure

Edat del bronze

Cultura dels túmuls

Cultura dels camps d'urnes

Edat del ferro

Cultura de Hallstatt

Cultura de La Tène





El paleolític inferior és una de les fases del paleolític o edat de pedra, i s'estén des d'uns 2,5 milions d'anys enrere fins fa uns 120.000 anys.


Les espècies del gènere Homo que van existir i fabricar estris de pedra i altres materials durant aquest període van ser principalment l'Homo habilis i l'Homo erectus, que reben diverses denominacions regionals (sinantrop, atlantrop i pitecantrop).


Els sinantrops es van extingir i potser van donar origen a humans posteriors en altres punts del planeta, igual que els atlantrops. Els pitecantrops van donar origen als Homo soloënsis o humà de Ngandong que, al seu torn, també es van extingir, i que eren propers a l'humà de Neandertal.


El paleolític inferior es correspon amb el Plistocè inferior i el Plistocè mitjà; hom estableix el límit entre els dos en el canvi de polaritat magnètica que hi va haver fa uns 780.000 anys, i s'acaba amb la transició del Plistocè mitjà al Plistocè superior, coincidint amb l'inici del període glacial Würm de fa uns 120.000 anys.


Les cultures humanes desenvolupades durant el paleolític inferior per ordre cronològic són les d'olduvaià i acheulià. En aquestes, s'aprecia un consum creixent de carn provinent de la caça.



Referències





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Paleolític inferior Modifica l'enllaç a Wikidata

Alimen, Maria-Henriette; Marie-Joseph Steve, P. Prehistoria (en castellà). 1a ed., 1970, p. . ISBN 84-323-0034-9. 












Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita