Estofat

Multi tool use
Multi tool use






Estofat de carn de bou amb bolets




Plat d'estofat irlandès.




Plat d'estofat de carn (Plana Alta, Comunitat Valenciana)


Un estofat és un plat que consisteix a guisar trossos de carns o aus amb verdures, hortalisses i espècies.




Contingut






  • 1 Preparació


  • 2 Variants


  • 3 Alguns estofats


  • 4 Referències


  • 5 Enllaços externs





Preparació


L'estofat més comú a les nostres contrades es prepara a base de daus de carn magra, patates o creïlles, pastanagues, cebes i all. Normalment es condimenta amb llorer, pebre vermell i julivert. Es poden també afegir bolets,[1]pèsols o altres verdures, com carxofes, a la barreja.


Hi han diverses formes de preparar un estofat. En una de les més comunes i casolanes es fa saltar la ceba amb oli; una vegada daurada s'afegeix la carn, el pebre vermell i l'all i es va remenant; quan la carn està un xic feta s'afegeixen l'aigua i les verdures i es deixa cuinar a foc molt lent, tapat per una bona estona. Es pot fer en un olla normal o també en cassola de fang.



Variants


L'estofat es pot preparar també amb llegums, com llenties, cigrons o fesols. La carn pot ser de porc, vedella, bou o xai, a trossos o en forma de mandonguilles.


Segons les regions els diferents tipus d'estofats reben diferents noms, com el ragout francès o el ragú italià, que contenen tomàquet. Algunes preparacions a base de peix seguint el mateix procés són també una mena d'estofats, com la Caldeirada portuguesa o el Marmitako basc.
També es poden considerar estofats alguns curris de l'Índia.



Alguns estofats





Tas kebap és un estofat de la cuina turca, fet amb carn de vedella i patates.






  • Cassoulet, Carcassonne


    Baeckeoffe, estofat a base de patates d'Alsàcia


  • Birria, estofat de xai del Mèxic


  • Bo Kho, (Vietnamès: bò kho), estofat de vedella del Vietnam


  • Caçolet, estofat a base de fesols típic d'Occitània


  • Feijoada, estofat a base de fesols de Portugal i Brasil


  • Cazuela de osobuco, estofat a base de ossobuco i verdures de Xile


  • Főzelék, estofat hongarès molt dens a base de patata i carn.


  • Goulash, estofat hongarès condimentat amb molta paprika


  • Kapuska, estofat turc de col


  • Locro, mena d'estofat de la zona andina


  • Nikujaga, estofat japonès a base de patata i carn


  • Potjiekos, estofat sud-africà


  • Puchero, estofat sud-americà


  • Sancocho, mena d'estofat del Carib


  • Tocătură, tipus d'estofat de Romania



Referències




  1. Estofat de vedella a la berguedana



Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estofat Modifica l'enllaç a Wikidata


  • Recepta d'estofat

  • Cuina valenciana - Estofat de bou


  • Més sobre la llegenda del caçolet a la guerra dels Cent Anys, recepta del caçolet i altres coses Web oficial de la confraria gastronòmica del caçolet de Castelnau d'Arri. (francès)

  • Estofat de gall dindi

  • Estofat de Carxofes amb mandonguilles de Sípia









ktYYB,WHFEuR
W0Y6S,uLj,s10f9FU6MrIFqnn4XYpIym 3i5lLjSlWZKz Uh15gBv,RGnT85 K P Fbs8Sj

Popular posts from this blog

Fluorita

Península de Txukotka

Hulsita