Vitamina A
La Vitamina A és un grup de components orgànics nutricionals no saturats, que inclouen retinol, retinal, àcid retinoic, i diversos arotenoides de provitamines A i beta-carotè.[1] La vitamina A té diverses funcions: és important pel creixement i desenvolupament, pel manteniment del sistema immunitari i per la vista.[2] La vitamina A és necessària per a la retina de l'ull on es combina amb la proteïna opsina per formar rhodopsina, la molècula lleugerament absorbent necessària per a la visió escotòpica i del color.[3][4] La vitamina A també té altres funcions com a àcid retinoic, una hormona important relacionada amb el factor de creixement a través del teixit epitelial i altres cèl·lules.[2][5]
Referències
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vitamina A |
↑ Fennema, Owen. Fennema's Food Chemistry. CRC Press Taylor & Francis, 2008, p. 454–455. ISBN 9780849392726.
↑ 2,02,1 Tanumihardjo SA «Vitamin A: biomarkers of nutrition for development». The American Journal of Clinical Nutrition, 94, 2, 2011, pàg. 658S–665S. DOI: 10.3945/ajcn.110.005777. PMC: 3142734. PMID: 21715511.
↑ Wolf G «The discovery of the visual function of vitamin A». The Journal of Nutrition, 131, 6, 2001, pàg. 1647–1650. PMID: 11385047.
↑ «Vitamin A».
↑ News Medical. «What is Vitamin A?». [Consulta: 1r maig 2012].