Ustica






















































































Infotaula de geografia políticaUstica

Ùstica

Ustica-paese.jpg



Localització







Map of comune of Ustica (metropolitan city of Palermo, region Sicily, Italy).svg

38° 43′ 00″ N, 13° 11′ 00″ E / 38.716666666667°N,13.183333333333°E / 38.716666666667; 13.183333333333



Estat Itàlia
Regió amb Estatut Especial Sicília
Província Província de Palerm

Capital
Ustica
Població
Total
1.308 (2017)
• Densitat
151,21 hab/km²
Geografia
Superfície
8,65 km²
Banyat per
mar Tirrena
Altitud
49 m
Limita amb
sense valor
Identificador descriptiu
Codi postal
90010
Zona horària

Prefix telefònic
091

Identificador ISTAT
082075
Codi del cadastre d'Itàlia
L519
Altres



Lloc web
Pàgina de l'Ajuntament
Modifica les dades a Wikidata

Ustica és una illa al nord-oest de Sicília amb una superfície de 8 km² i 1.324 habitants tots ells poblant l'únic municipi de l'illa anomenat també Ustica. És a l'oest de les illes Eòlies i pertany a la ciutat metropolitana de Palerm




Contingut






  • 1 Geografia


  • 2 Demografia


  • 3 Història


  • 4 Administració


  • 5 Galeria d'imatges





Geografia


El perímetre de l'illa és d'uns 15 km. Pertany a la regió de Sicília i a la província de Palerm. És volcànica i amb nombroses coves a la costa entre les quals destaquen la Grotta dell'oro, la Grotta del Tuono, la Grotta Segreta, la Grotta Verde, la Grotta Azurra, la Grotta delle Barche i la Grotta della Pastiza.


La punta nord es diu Punticeda (amb una vila prehistòrica); la punta est es diu Punta Falconiera (en aquest lloc està la vila d'Ustica); la punta sud és la Punta dell'Arpa; i a l'oest i ha tres puntes destacades: al nord la Punta di Megna, al centre la Punta Spalmatore, i a l'extrem sud-oest la Punta Cavazzi on hi ha un far. Té a la rodalia alguns illots dels que el principal és la Seca Colombara. El punt més alt és a 248 metres hi és conegut per Monte Guardia dei Turchi, el cim del quan és anomenada pels illencs "bocca del vulcano".




Mapa de situació



Demografia






Història


Osteodes fou el nom grec d'aquesta petita illa de la mar Tirrena. Diòdor diu que els cartaginesos hi van abandonar a sis mil mercenaris rebels (l'illa era deshabitada) amb la finalitat de deixar-los morir, i que van formar un munt d'ossos amb els seus cadàvers, de lo que va rebre el seu nom. Correspon sens dubte a la moderna Ustica però Plini el Vell i Ptolemeu distingeixen Ustica de l'illa Osteodes, i en parlen com de dos illes separades; però com que no hi ha cap més illa a l'oest de les Eòlies, s'ha de considerar que ambdós autors van cometre un error i van considerar el nom grec Osteodes diferent de la mateixa illa sota el nom romà d'Ustica.


Al segle VI s'hi van establir els benedictins però les incursions dels pirates sarraïns al segle VIII els van obligar a sortir. Alguns intents de colonització van fracassar sempre sobretot deguts als pirates i també a la manca d'aigua.


Al segle XVII s'hi van establir unes 90 persones que venien de Lipari. Van portar el seu patró, San Bartolomeo, que fou també patró de l'illa. Al començament del segle XX moltes famílies van emigrar a Amèrica.


Fou colònia penal des del període feixista fins als anys 50. El 27 de juny de 1980 fou teatre d'un greu accident aeri. El 1986 fou constituïda en la Reserva Natural Marina "Isola di Ustica" amb tres nivells de protecció.



Administració
















Llista d'alcaldes
Període Identitat Partit
2006- Aldo Messina Llista cívica


Galeria d'imatges






















Popular posts from this blog

Fluorita

Hulsita

Península de Txukotka