Nova Amsterdam






























Infotaula de geografia políticaNova Amsterdam



Epònim
Amsterdam
Localització







Capital de

Història i celebracions
Següent
Nova York
Modifica les dades a Wikidata



Cases d'estil neerlandès, bastides al començament del segle XX a Pearl Street a Manhattan, recordant l'origen neerlandès de la ciutat. De la colònia del segle XVII, no en resten més que vestigis arqueològics.


Nova Amsterdam (en neerlandès Nieuw-Amsterdam) era el nom de l'assentament fortificat del segle XVII a la colònia de Nova Holanda que acabaria esdevenint la ciutat de Nova York. Va ser fundada el 1625 per la Companyia Holandesa de les Índies Occidentals i estava localitzada a la punta sud de l'illa de Manhattan. Aquest era un punt estratègic i fortificable i la seva finalitat era defensar l'accés fluvial a les operacions de comerç de pells a la vall del Hudson.


Nova Amsterdam va arribar a ser l'assentament colonial neerlandès més gran de l'Amèrica del Nord i va romandre en poder dels Països Baixos fins al 1664, quan va caure en mans angleses. Els neerlandesos van reprendre-la per un curt període el 1673, quan van canviar-li el nom pel de Nova Orange, fins que la van cedir definitivament als anglesos el 1674. A canvi van rebre Surinam, que va ser colònia neerlandesa fins a l'any 1975.







A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nova Amsterdam Modifica l'enllaç a Wikidata



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita