Al·liïna
































Infotaula de compost químicAl·liïna
Substància
compost químic i Al·liina
Estructura química
Fórmula química
C₆H₁₁NO₃S

Alliin Structural Formula V.1.svg

SMILES canònic



SMILES isomèric


InChI
Model 3D
Modifica les dades a Wikidata

L'al·liïna (en anglès:Alliin) és un sulfòxid que és un component natural de l'all en fresc.[1] Deriva de l'aminoàcid cisteïna. Quan l'all en fresc es talla o es tritura l'enzim al·liïnasa el converteix en l'al·licina la qual és responsable de l'aroma de l'all fresc.[2]


S'ha trobat que l'al·liïna afecta la resposta immune en la sang.[3]



Referències





  1. Iberl, B; Winkler, Georg; Müller, Bernd; Knobloch, Karl «Quantitative Determination of Allicin and Alliin from Garlic by HPLC». Planta Med, 56, 3, 1990, pàg. 320–326. DOI: 10.1055/s-2006-960969. PMID: 17221429.


  2. Kourounakis, PN; Rekka, EA «Effect on active oxygen species of alliin and Allium sativum (garlic) powder». Res Commun Chem Pathol Pharmacol., 74, 2, novembre 1991, pàg. 249–252. PMID: 1667340.


  3. Salman, H; Bergman, M; Bessler, H; Punsky, I; Djaldetti, M «Effect of a garlic derivative (alliin) on peripheral blood cell immune responses». Int J Immunopharmacol., 21, 9, setembre 1999, pàg. 589–597. DOI: 10.1016/S0192-0561(99)00038-7. PMID: 10501628.









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita