Hooverville

Multi tool use

Hooverville al riu Willamette a Portland, Oregon (Arthur Rothstein).
Hooverville és un terme anglès que designa un seguit de barris de barraques apareguts als Estats Units en el transcurs de la Gran depressió, de 1929 fins als anys 1940. El terme "Hooverville" fou creat sobre la base del nom del 31è president dels Estats Units, Herbert Hoover, en exercici al començament de la Gran Depressió.
Aquests pobles, implantats normalment sobre terrenys públics o abandonats, eren constituïts de tendes de campanya o de cabanes on hi vivien els aturats i els sense sostre d'aquest període de crisi econòmica.
Aquests pobles no van ser reconeguts pel govern i van ser doncs de manera periòdica desmantellats per ocupació il·legal de terrenys privats.
La majoria de les construccions estaven fetes de fusta bosc, cartró, plaques de xapa, tubs o tota mena de materials disponibles.
La fam i l'extrema pobresa conduïren els ocupants dels Hooverville a la mendicitat i a enfrontaments amb les forces de l'ordre.
Altres termes nascuts aquesta època ens han arribat com a "Hoover blanket" (un vell diari utilitzat com una coberta) i "Hoover flag" (una butxaca de pantaló arremangada dins-fora).
Els hooverville i més generalment la Gran Depressió han estat descrites a diverses novel·les i pel·lícules. Citem per exemple les obres de John Steinbeck i la pel·lícula de Ron Howard, Cinderella Man.
El major hooverville es trobava a la ciutat de Saint Louis (Missouri) i comptava aproximadament 1.000 persones.[1] El de New York es trobava entre els carrers 72 i 110.[1]
Notes i referències
↑ 1,01,1 Denise Artaud, L'Amérique en crise. Roosevelt et le New Deal, Paris, Armand Colin, 1987, ISBN|2200371160, p.28
Enllaços externs
Fotos d'una Hooverville a Portland, Oregon treta de la biblioteca del Congrés.
j5FTNq,uBEjDbY8,kdpYRcmHi8OM0sktLyOHGJR8UcRaz4qHDOy8i 9oSpJ0
Popular posts from this blog
Fluorita Fluorita (blau) amb pirita (daurat). Fórmula química CaF 2 Epònim fluor Localitat tipus Jáchymov Classificació Categoria Halurs Nickel-Strunz 10a ed. 3.AB.25 Nickel-Strunz 9a ed. 3.AB.25 Nickel-Strunz 8a ed. III/A.08 Dana 9.2.1.1 Heys 8.4.7 Propietats Sistema cristal·lí Cúbic Hàbit cristal·lí Sol presentar cubs; menys freqüentment dodecaedres. De vegades hexaoctaedres i tetrahexaedres. Per la combinació d'aquestes formes, les arestes dels cubs són sovint modificades. De vegades els cristalls poden presentar diferències de creixement entre les cares. Sovint s'observen cristalls compostos per sobrecreixement. Pot ser massiva, compacta, terrosa, columnar (poc freqüent), globular en agregats o botroïdal. Estructura cristal·lina a = 5.4626Å Simetria Classe (H-M): m 3 m (4/ m 3 2/ m ) - Hexoctaèdric; Grup espacial: Fm 3 m Color Blanc, groc, verd, violeta, vermell, rosa, blau o negre Mac...
Península de Txukotka Tipus Península Ubicació 66° N, 172° O / 66°N , 172°O / 66; -172 Mar mar dels Txuktxis La península de Txukotka a l'extrem oriental de Sibèria La península de Txukotka o península dels Txuktxis (en rus Чуко́тский полуо́стров , Txukotski poluóstrov ) és una península que es troba a l'extrem oriental d'Euràsia. Contingut 1 Descripció 2 Població 3 Vegeu també 4 Bibliografia Descripció L'estret de Bering, entre la península de Txukotka i la península de Seward a Alaska Foto de satèl·lit de la zona amb la península de Txukotka a l'esquerra El seu punt més extrem és el cap Dezhnev a la vora del nucli d'Uelen, un dels poquíssims llocs habitats de la zona. Al nord limita amb el mar dels Txuktxis i amb el mar de Bering al sud i amb l'estret de Bering a l'est. A la costa sud es troben la badia de Sant Lawrence i la badia de Kresta. La penínsu...
Hulsita Hulsita de la localitat tipus Fórmula química Fe 2+ 2 Fe 3+ O 2 BO 3 Epònim Alfred Hulse Brooks Localitat tipus mont Brooks, península de Seward, Nome Borough, Alaska, Estats Units Classificació Categoria borats Nickel-Strunz 10a ed. 6.AB.45 Nickel-Strunz 9a ed. 6.AB.45 Nickel-Strunz 8a ed. V/G.03 Dana 24.2.3.1 Heys 9.6.4 Propietats Sistema cristal·lí monoclínic Estructura cristal·lina a = 10,68Å; b = 3,09Å; c = 5,43Å; β = 94,15° Color negre Macles en [001]; un membre de la macla es troba girat 120° en relació a l'altre Exfoliació bona en {110} Duresa 3 Lluïssor vítria, submetàl·lica Densitat 4,28 g/cm 3 (mesurada); Més informació Estatus IMA mineral heretat (G) i mineral heretat (G) Any d'aprovació 1908 Referències [1] La hulsita és un mineral de la classe dels borats, que pertany al grup de la pinakiolita. Rep el seu nom en honor del nord-americà ...