Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014











































Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014
#JoinUs
Semifinal 1

6 de maig de 2014
Semifinal 2

8 de maig de 2014
Final

10 de maig de 2014

Presentador(s)

Lise Rønne, Nikolaj Koppel i Pilou Asbæk
Lloc

B&W Hallerne
DinamarcaCopenhaguen, Dinamarca

Cançó guanyadora

“Rise Like a Phoenix”, Conchita Wurst
Àustria Àustria

Sistema de votació

Tant a la final com a les semifinals cada estat dóna d'1 a 8, 10 i 12 punts a les seves 10 cançons preferides, elegides per votació popular i dels jurats.

Nombre de cançons
37
Cronologia del Festival d'Eurovisió

El Festival de la Cançó de l'Eurovisió 2014 va ser la 59a edició d'aquest esdeveniment musical. Les dates aprovades per la UER foren el 6, 8 i 10 de maig de 2014, i van tindre lloc a Copenhaguen, la capital de Dinamarca.[1] El país nòrdic va acollir aquesta edició gràcies al fet que la seva representant Emmelie de Forest va guanyar l'edició de 2013 a Malmo amb la cançó Only teardrops. Com a novetat d'aquesta edició, les normes del Festival obligaren a publicar les votacions de cada membre del jurat per separat, així com el televot de cada país, per contribuir a una major transparència dels resultats.[2][3]


Finalment, va resultar guanyadora Àustria amb Conchita Wurst com a representant, amb el tema Rise like a Phoenix, amb 290 vots.[4]




Contingut






  • 1 Seu


  • 2 Participants previstos


  • 3 Resultats


    • 3.1 Ordre de votació


    • 3.2 Màximes puntuacions




  • 4 Altres membres de la UER que no hi participen


  • 5 Referències


  • 6 Enllaços externs





Seu




El complex B&W Hallerne, a l'illa de Refshaleøen, Copenhaguen


La televisió pública danesa DR va ser l'organitzadora de l'esdeveniment. El 2 de setembre de 2013 l'ens va anunciar que la seu escollida era el complex B&W Hallerne, a l'illa de Refshaleøen, que pertany al municipi de Copenhague. El complex va ser redissenyat completament per adaptar-lo al concepte d'"Eurovision Island" (Illa Eurovisió) que la direcció artística de la cadena volia implementar per a aquesta edició del Festival.[5]


Les ciutats de Herning, Horsens, Aalborg i Frederícia havien presentat també les seves propostes alternatives, però finalment van ser descartades per la DR.


Els tres presentadors de l'esdeveniment van ser Lise Rønne, Nikolaj Koppel i Pilou Asbæk.[6]



Participants previstos


La següent taula mostra la llista dels 37 participants confirmats (membres actius de la UER). La llista oficial es va fer pública el 9 de gener de 2014; el sorteig de les semifinals va tindre lloc el 20 de gener de 2014:[7]































































































































































































































































































































































































País i TV

Títol original de la cançó
Artista
Procés i data de selecció
Traducció al català
Llengües

AlbàniaAlbània
RTSH

One night’s anger

Herciana Matmuja
La RTSH va tornar a escollir el seu representant a través del seu històric Festivali i Këngës. La final va tindre lloc el 28 de desembre de 2013.
‘Ràbia d'una nit’

Regne Unitanglès

AlemanyaAlemanya
NDR

Is It Right

Elaiza
L'ARD va confirmar que tornaria a organitzar una preselecció oberta per escollir el seu representant, que aquest cop s'anomena Unser Song für Dänemark. La final va tenir lloc el 13 de març de 2014.
‘És correcte’

Regne Unitanglès

 Armenia
AMPTV

Not Alone

Aram Mp3
La televisió pública armènia va confirmar que participaria al Festival. L'elecció d'artista tornà a ser completament interna, i el nom escollit es va donar a conèixer el 31 de desembre de 2013; l'elecció de la cançó es va realitzar posteriorment, i es va presentar al públic el 14 de març de 2014.
‘No estàs sol’

Regne Unitanglès

ÀustriaÀustria
ORF

Rise Like a Phoenix

Conchita Wurst
La cançó també va ser escollida internament i presentada el 18 de març de 2014.
‘Alçar-se com un Fènix’

Regne Unitanglès

AzerbaidjanAzerbaidjan
ITV

Start A Fire!

Dilara Kazimova
La ITV va confirmar que participaria al Festival. Aquest cop, el mètode de selecció del representant azerbaidjanès va recaure al talent show Böyük Sehne, la final del qual va tindre lloc el 2 de març de 2014. Posteriorment, es va escollir internament la cançó que interpretaria l'artista guanyadora; el tema va ser presentat públicament el 16 de març de 2014.
‘Comença un foc!’

Regne Unitanglès

BèlgicaBèlgica
VRT

Mother

Axel Hirsoux
L'ens flamenc VRT va prendre el relleu de la televisió francòfona RTBF quant a l'organització de la preselecció belga. Aquest cop, la VRT va reprendre l'organització de preseleccions obertes, com feia fins al 2008, amb el format anomenat Eurosong. La final va tindre lloc el 16 de març de 2014.
‘Mare’

Regne Unitanglès

BielorússiaBielorússia
BTRC

Cheesecake

TEO
La BTRC va optar un altre cop per una preselecció pública i oberta. La final televisada va tindre lloc el 10 de gener de 2014.
‘Pastís de formatge’

Regne Unitanglès

DinamarcaDinamarca
DR

Cliché love song

Basim
La DR va ser l'amfitriona de l'edició de 2014. Com és habitual, l'ens danès va tornar a organitzar el seu històric festival de preselecció anomenat Melodi Grand Prix, que aquest cop va tindre com a seu la ciutat d'Odense. La final es va dur a terme el 8 de març de 2014.
‘Típica cançó d'amor’

Regne Unitanglès

EslovèniaEslovènia
RTVSLO

Spet (Round & round)

Tinkara Kovač
La televisió pública eslovena va confirmar definitivament la seva participació el 17 de gener de 2014, després de demanar a la UER una pròrroga per aconseguir el finançament necessari. L'ens també va confirmar que reprenia el seu sistema de preselecció oberta anomenat EMA, la final del qual va tindre lloc el 8 de març de 2014.
‘Un altre cop’

Regne Unitanglès i Sloveniaeslovè

EspanyaEspanya
TVE

Dancing in the rain

Ruth Lorenzo
La televisió pública espanyola TVE tornà a participar en el Festival, però aquest cop retornà al mètode de preselecció oberta en format d'una sola gala, que va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
‘Ballant sota la pluja’

Regne Unitanglès i Espanyacastellà

EstòniaEstònia
ERR

Amazing

Tanja
La televisió estoniana va confirmar que tornaria a organitzar la seva preselecció habitual anomenada Eesti Laul, la final de la qual es va dur a terme l'1 de març de 2014.
‘Increïble’

Regne Unitanglès

FinlàndiaFinlàndia
YLE

Something better

Softengine
La YLE va optar un any més per la seva preselecció oberta anomenada UMK. La final va tindre lloc l'1 de febrer de 2014.
‘Alguna cosa millor’

Regne Unitanglès

FrançaFrança
FT3

Moustache

Twin Twin
El grup de televisions públiques de França va confirmar la seva participació al Festival. Posteriorment, va obrir un procés de selecció intern per escollir les tres propostes que participaren en una preselecció oberta i televisada, que tindria lloc dins del show Les chansons d'abord, que va tindre lloc el 26 de gener de 2014, tot i que la proposta guanyadora no es va anunciar fins al 2 de març de 2014.
‘Mostatxo’

Françafrancès

GeòrgiaGeòrgia
GPB

Three minutes to Earth

Mariko Ebralidze i The Shin
La televisió pública georgiana va confirmar la seva participació al Festival. L'elecció d'artista i cançó seria un cop més completament interna; els artistes escollits van ser presentats el 4 de febrer de 2014 mentre que la cançó es va donar a conèixer públicament el 14 de març de 2014.
‘Tres minuts per la Terra’

Regne Unitanglès

GrèciaGrècia
NERIT

Rise up

Freaky Fortune i Riskykidd
Després del desmantellament de l'ens públic grec ERT, dut a terme pel govern hel·lè el 12 de juny de 2013, el nou ens públic projectat per l'administració, anomenat NERIT, va prendre el relleu de l'ERT en la participació al Festival com a membre successor seu dins la UER. Un cop més, i a causa de la seva greu situació financera, la preselecció pública grega va ser produïda pel canal privat MAD TV i va tenir lloc l'11 de març de 2014.
‘Aixeca't’

Regne Unitanglès

HongriaHongria
MTV

Running

Kállay-Saunders
L'ens hongarès va tornar a optar per la seva preselecció oberta anomenada A Dal. La final va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
‘Corrent’

Regne Unitanglès

IrlandaIrlanda
RTÉ

Heartbeat

Can-Linn feat. Kasey Smith
La RTÉ va tornar a emprar la seva preselecció oberta d'una única gala anomenada Eurosong, que es va dur a terme el 28 de febrer de 2014.
‘Batec del cor’

Regne Unitanglès

IslàndiaIslàndia
RÚV

No prejudices

Pollapönk
La televisió pública islandesa va celebrar un cop més el seu habitual festival de preselecció anomenat Söngvakeppnin Sjónvarpsins. La final va tindre lloc el 15 de febrer de 2014.
‘Sense prejudicis’

Regne Unitanglès

IsraelIsrael
IBA

Same Heart

Mei Finegold
L'ens públic israelià va confirmar la seva participació al Festival; posteriorment, va anunciar l'artista escollit internament l'11 de gener de 2014. Aquesta artista va presentar diverses propostes perquè el públic israelià votés la seva favorita en una gala televisada, que va tindre lloc el 5 de març de 2014.
‘Mateix cor’

Regne Unitanglès i Israelhebreu

ItàliaItàlia
RAI

La mia città

Emma Marrone
La RAI va confirmar que participaria de nou al Festival, però aquest cop no va tornar a emprar com a mètode d'elecció del seu representant l'històric Festival de Sanremo, sinó que va dur a terme una elecció interna independent de l'esdeveniment. L'artista escollida va ser anunciada oficialment el 22 de gener de 2014; la cançó va ser confirmada el 25 de gener de 2014.
‘La meva ciutat’

Itàliaitalià

LetòniaLetònia
LTV

Cake to bake

Aarzemnieki
La LTV va confirmar que no tenia intenció d'abandonar el Festival, malgrat els pobres resultants dels darrers cinc anys. Un cop més, va utilitzar el seu habitual sistema obert de preselecció anomenat Dziesma, la final del qual va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
‘Pastís per enfornar’

Regne Unitanglès

LituàniaLituània
LRT

Attention

Vilija Matačiūnaitė
La LRT va organitzar aquest cop un nou format de preselecció oberta, anomenada Eurovizijos nacionalinè atranka. La final va tindre lloc l'1 de març de 2014.
‘Atenció’

Regne Unitanglès

MacedòniaMacedònia
MKRTV

To the sky

Tijana Dapčević
La MRT va optar un cop més per dur a terme una elecció interna i el 28 d'agost de 2013 va anunciar l'artista escollida. La cançó que s'interpretaria al Festival va ser presentada al públic el 22 de febrer de 2014.
‘Cap al cel’

Regne Unitanglès

MaltaMalta
PBS

Coming home

Firelight
La televisió pública maltesa va confirmar la seva participació al proper Festival. Posteriorment, va obrir una convocatòria per participar-hi a la seva preselecció oberta, anomenada MESC, la final de la qual va tindre lloc el 8 de febrer de 2014.
‘Tornant a casa’

Regne Unitanglès

MoldàviaMoldàvia
TRM

Wild soul

Cristina Scarlat
La TRM va confirmar la seva participació al proper Festival; posteriorment, va obrir una convocatòria per enviar-hi propostes a la seva habitual preselecció oberta, la final de la qual va tindre lloc el 15 de març de 2014.
‘Ànima salvatge’

Regne Unitanglès

MontenegroMontenegro
RTCG

Moj svijet

Sergej Ćetković
La RTCG va confirmar la seva participació al proper Festival. L'elecció d'artista i cançó tornaria a ser completament interna; l'artista triat va ser anunciat el 19 de novembre de 2013 i la seva cançó va ser presentada el 9 de març de 2014.
‘El meu món’

Montenegromontenegrí

NoruegaNoruega
NRK

Silent storm

Carl Espen
L'ens públic noruec va apostar de nou pel seu habitual format de preselecció anomenat Melodi Grand Prix, però aquest cop introduint-hi alguns canvis. La final va tindre lloc el 15 de març de 2014.
‘Tempesta silenciosa’

Regne Unitanglès

Països BaixosPaïsos Baixos
AVROTROS

Calm after the storm

The Common Linnets
La TROS va anunciar que a partir de 2014 es fusionaria amb un altre canal públic, l'AVRO. Abans d'això, la TROS va presentar el grup escollit internament el 25 de novembre de 2013. La cançó que interpretaren també va ser escollida internament i presentada al públic el 12 de març de 2014.
‘Calma després de la tempesta’

Regne Unitanglès

PolòniaPolònia
TVP

My słowianie

Donatan i Cleo
La TVP va confirmar el seu retorn al Festival, després de les seves dues darreres absències, motivades per raons financeres i per pobres resultats. L'elecció d'artista i cançó va ser completament interna, i ambdós es van anunciar el 25 de febrer de 2014.
‘Nosaltres els eslaus’

Regne Unitanglès i Polòniapolonès

PortugalPortugal
RTP

Quero ser tua'

SuzySuzy
L'ens portuguès igualment recuperà el seu tradicional Festival da Cançao com a mètode de preselecció oberta; la final es va dur a terme el 15 de març de 2014.
‘Vull ser teva’

Portugalportuguès

Regne UnitRegne Unit
BBC

Children of the Universe

Molly
La BBC va confirmar un cop més que l'elecció d'artista i cançó tornaria a ser completament interna. El 3 de març de 2014 l'ens britànic va presentar tant la cantant com el tema que interpretarà aquesta al Festival.
‘Fills de l'univers’

Regne Unitanglès

RomaniaRomania
TVR

Miracle

Ovi i Paula Seling
La televisió pública romanesa va confirmar la seva participació al Festival. Un cop més, va organitzar una preselecció oberta anomenada Selectia Nationala, la final de la qual va tindre lloc l'1 de març de 2014.
‘Miracle’

Regne Unitanglès

RússiaRússia
RTR

Shine

Germanes Tolmatxovi
La RTR va anunciar que organitzaria una preselecció oberta i televisada, però finalment es va decantar per una elecció completament interna. Les artistes escollides es van anunciar el 14 de març de 2014.
‘Brillar’

Regne Unitanglès

San MarinoSan Marino
SMRTV

Maybe

Valentina Monetta
El director de la SMTV va expressar el seu desig de participar de nou al Festival de 2014 tot just finalitzada l'edició de 2013. Així doncs, el 19 de juny de 2013, la televisió sanmarinesa va anunciar al seu web que havien arribat a un acord amb el mateix equip que havia participat el 2013 per a participar-hi de nou el 2014. La cançó va ser presentada al públic el 14 de març de 2014.
‘Potser’

Regne Unitanglès

SuèciaSuècia
SVT

Undo

Sanna Nielsen
La SVT va tornar a organitzar el seu històric festival de preselecció anomenat Melodifestivalen. La final va tindre lloc a Estocolm el 8 de març de 2014.
‘Desfés’

Regne Unitanglès

 Suïssa
SRG SSR

Hunter of stars

Sebalter
Els diversos canals públics suïssos van escollir els sis finalistes de la seva preselecció oberta, de diferent forma: mentre el canal de parla alemanya va triar de nou els seus finalistes d'entre els candidats que presentaren propostes a la seva plataforma web, els canals de parla francesa i italiana escolliren els seus finalistes de forma interna. La final televisada va tindre lloc a la ciutat de Kreuzlingen el dia 1 de febrer de 2014.
‘Caçador d'estrelles’

Regne Unitanglès

Flag of Ukraine.svgUcraïna
NTU

Tick-tock

Maria Iaremtxuk
La televisió pública ucraïnesa va tornar a organitzar una preselecció oberta el 21 de desembre de 2013, per escollir tant la cantant com la cançó pel proper Festival.
-

Regne Unitanglès


Resultats


Semifinal 1: 6 de maig de 2014[8]


























































































































Posició
País
Artista
Cançó
Puntuació
01

Països BaixosPaïsos Baixos
The Common Linnets

Calm After The Storm
150
02

SuèciaSuècia
Sanna Nielsen

Undo
131
03

HongriaHongria
András Kállay-Saunders

Running
127
04

ArmèniaArmènia
Aram MP3

Not Alone
121
05

Flag of Ukraine.svgUcraïna
Mariya Yaremchuk

Tick - Tock
118
06

RússiaRússia
Tolmachevy Sisters

Shine
63
07

MontenegroMontenegro
Sergej Ćetković

Moj Svijet
63
08

IslàndiaIslàndia
Pollapönk

No Prejudice
61
09

AzerbaidjanAzerbaidjan
Dilara Kazimova

Start a Fire
57
10

San MarinoSan Marino
Valentina Monetta

Maybe (Forse)
40
11

PortugalPortugal
Suzy

Quero Ser Tua
39
12

EstòniaEstònia
Tanja

Amazing
36
13

LetòniaLetònia
Aarzemnieki

Cake To Bake
33
14

BèlgicaBèlgica
Axel Hirsoux

Mother
28
15

AlbàniaAlbània
Hersi

One Night's Anger
22
16

MoldàviaMoldàvia
Cristina Scarlat

Wild Soul
13

Semifinal 2: 8 de maig de 2013.[8]



















































































































Posició
País
Artista
Cançó
Puntuació
01

ÀustriaÀustria
Conchita Wurst

Rise Like a Phoenix
169
02

RomaniaRomania
Paula Seling & Ovi

Miracle
125
03

FinlàndiaFinlàndia
Softengine

Something Better
97
04

 Suïssa
Sebalter

Hunter of Stars
92
05

BielorússiaBielorússia
Teo

Cheesecake
87
06

NoruegaNoruega
Carl Espen

Silent Storm
77
07

GrèciaGrècia
Freaky Fortune feat. RiskyKidd

Rise Up
74
08

PolòniaPolònia
Donatan & Cleo

My Słowianie - We Are Slavic
70
09

MaltaMalta
Firelight

Coming Home
63
10

EslovèniaEslovènia
Tinkara Kovač

Round and round
52
11

LituàniaLituània
Vilija Matačiūnaitė

Attention
36
12

IrlandaIrlanda
Can-Linn (featuring Kasey Smith)

Heartbeat
35
13

MacedòniaMacedònia del Nord
Tijana

To the Sky
33
14

IsraelIsrael
Mei Finegold

Same Heart
19
15

GeòrgiaGeòrgia
The Shin and Mariko

Three Minutes to Earth
15

Final: 10 de maig de 2014





Conchita Wurst amb el seu tema Rise like a Phoenix va aconseguir la primera victòria d'Àustria des de 1966 amb 290 punts.
ÀustriaÀustria





The Common Linnets amb la cançó Calm after the storm va aconseguir ser subcampió amb 238 punts, el millor resultat d'aquest país des de 1975 on va guanyar per última vegada .
Països BaixosPaïsos Baixos





Sanna Nielsen amb la cançó Undo va finalitzar en tercera posició amb 218 punts, malgrat haver sigut la màxima favorita per guanyar en aquesta edició .
SuèciaSuècia
































































































































































































Posició País Artista Cançó Punts
1
ÀustriaÀustria
Conchita Wurst Rise Like a Phoenix 290
2
Països BaixosPaïsos Baixos
The Common Linnets Calm After The Storm 238
3
SuèciaSuècia
Sanna Nielsen Undo 218
4
ArmèniaArmènia
Aram MP3 Not Alone 174
5
HongriaHongria
András Kallay-Saunders Running 143
6
Flag of Ukraine.svgUcraïna
Mariia Iaremtxuk Tick-Tock 113
7
RússiaRússia
Les germanes Tolmatxevy Shine 89
8
NoruegaNoruega
Carl Espen Silent Storm 88
9
DinamarcaDinamarca
Basim Cliché Love Song 74
10
EspanyaEspanya
Ruth Lorenzo Dancing in the Rain 74
11
FinlàndiaFinlàndia
Softengine Something Better 72
12
RomaniaRomania
Paula Seling i Ovi Miracle 72
13
 Suïssa
Sebalter Hunter of Stars 64
14
PolòniaPolònia
Donatan i Cleo My Słowanie 62
15
IslàndiaIslàndia
Pollapönk No prejudice 58
16
BielorússiaBielorússia
Teo Cheesecake 43
17
Regne UnitRegne Unit
Molly Children of the Universe 40
18
AlemanyaAlemanya
Elaiza Is It Right 39
19
MontenegroMontenegro
Sergej Ćetković Moj svijet 37
20
GrèciaGrècia
Freaky Fortune i RiskyKidd Rise Up 35
21
ItàliaItàlia
Emma La mia città 33
22
AzerbaidjanAzerbaidjan
Dilara Kazimova Start a Fire 33
23
MaltaMalta
Firelight Coming Home 32
24
San MarinoSan Marino
Valentina Monetta Maybe 14
25
EslovèniaEslovènia
Tinkara Kovač Round and Round 9
26
FrançaFrança
TWIN TWIN Moustache 2


Ordre de votació









Ordre de votació
1. AzerbaidjanAzerbaidjan
2. GrèciaGrècia
3. PolòniaPolònia
4. AlbàniaAlbània
5. San MarinoSan Marino
6. DinamarcaDinamarca
7. MontenegroMontenegro
8. RomaniaRomania
9. RússiaRússia
10. Països BaixosPaïsos Baixos
11. MaltaMalta
12. FrançaFrança
13. Regne UnitRegne Unit
14. LetòniaLetònia
15. ArmèniaArmènia
16. IslàndiaIslàndia
17. MacedòniaMacedònia del Nord
18. SuèciaSuècia
19. BielorússiaBielorússia
20. AlemanyaAlemanya
21. IsraelIsrael
22. PortugalPortugal
23. NoruegaNoruega
24. EstòniaEstònia
25. HongriaHongria
26. MoldàviaMoldàvia
27. IrlandaIrlanda
28. FinlàndiaFinlàndia
29. LituàniaLituània
30. ÀustriaÀustria
31. EspanyaEspanya
32. BèlgicaBèlgica
33. ItàliaItàlia
34. Flag of Ukraine.svgUcraïna
35.  Suïssa
36. GeòrgiaGeòrgia
37. EslovèniaEslovènia


Màximes puntuacions


Després de la votació, els països que van rebre 12 punts a la Final van ser:




































































N.[9]
A De[10]
13
ÀustriaÀustria

GRENEDGBRSWEISRPORIRLFINESPBEL

ITASUISVN


8
Països BaixosPaïsos Baixos

POLLATISLDEUNORESTHUNLTU
3
ArmèniaArmènia

FRAAUTGEO
3
SuèciaSuècia

DENROUUKR
2
MontenegroMontenegro

ARMMKD
2
RússiaRússia

AZEBLR
1
AzerbaidjanAzerbaidjan
SMR
1
BielorússiaBielorússia
RUS
1
EspanyaEspanya
ALB
1
HongriaHongria
MNE
1
ItàliaItàlia
MLT
1
RomaniaRomania
MDA


Altres membres de la UER que no hi participen




  • AndorraAndorra: La RTVA va confirmar que l'ens públic andorrà continuaria sense participar un any més degut a la manca de pressupost i al desinterès pels pobres resultats assolits fins al 2009, quan va participar per darrer cop.


  • Bòsnia i HerzegovinaBòsnia i Hercegovina: La BHRT es va pre-inscriure al Festival, però degut a la manca de patrocinadors, va decidir no participar-hi, tal com ja havia fet l'any anterior.


  • BulgàriaBulgària: La BNT va decidir no participar en el següent Festival perquè no podia fer front a la pujada de costos que li suposaria prendre-hi part.


  • CroàciaCroàcia: La televisió croata HRT va anunciar la seva retirada del Festival degut als greus problemes pressupostaris que pateix.


  • EslovàquiaEslovàquia: El director de la televisió eslovaca RTVS va afirmar que no tenen plans per retornar al Festival. La seva darrera participació va ser al 2012.


  • LuxemburgLuxemburg: La RTL va confirmar que no retornaria al Festival, després de vint anys d'absència continuada.


  • MònacoMònaco: La televisió monegasca TMC Monte Carlo va confirmar que no retornaria al Festival. La seva darrera participació va tindre lloc al 2006.


  • República TxecaRepública Txeca: Un cop més, l'ens públic txec CT va confirmar que no retornaria pel Festival de 2014. La seva darrera participació va ser al 2009.


  • SèrbiaSèrbia: La RTS va decidir enretirar-se degut als greus problemes financers que suporta.


  • TurquiaTurquia: La televisió pública turca TRT va reafirmar la seva posició de no participar en el Festival mentre no s'hi introdueixin canvis en el format del concurs.


  • XipreXipre: L'ens xipriota CyBC va decidir no participar en aquesta edició degut a les severes restriccions pressupostàries imposades pel govern de l'illa en relació a la seva greu crisi financera.


Els membres restants de la UER (Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Líban i Jordània) no han participat mai al Festival (excepte el Marroc el 1980) i tampoc han mostrat un veritable interès a fer-ho, per raons culturals, polítiques i econòmiques.


L'ens televisiu 1FLTV, única televisió que opera amb seu a Liechtenstein, va presentar la seva candidatura a convertir-se en un nou membre actiu de la UER, la qual cosa permetria a aquest país participar en el Festival; però, de moment, aquesta no ha estat acceptada per l'organisme europeu i el propi ens descarta que ho faci a temps de debutar el 2014.



Referències





  1. Siim, Jarmo. «Eurovision 2014 grand final set for 10 May». eurovision.tv, 08-07-2013. [Consulta: 8 juliol 2013].


  2. "Eurovision became three times more expensive than planned" (in Danish). Denmark's Radio. Retrieved 4 August 2014.


  3. Siim, Jarmo. «Copenhagen announced as host city of Eurovision 2014». eurovision.tv, 02-09-2013. [Consulta: 2 setembre 2013].


  4. BBC News. «BBC News - Austria wins Eurovision Song Contest», 01-01-1970. [Consulta: 13 maig 2014].


  5. London, Stephane. «Denmark 2014: From a shipyard to a Eurovision temple». ESCToday.com, 04-09-2013. [Consulta: 4 setembre 2013].


  6. Siim, Jarmo. «Koppel, Asbaek, and Ronne to Host Eurovision 2014». eurovision.tv, 04-02-2014. [Consulta: 4 febrer 2014].


  7. Jiandani, Sanjay. «Eurovision 2014: Semi-finals allocation draw on 20 January». ESCToday.com, 13-01-2014. [Consulta: 13 gener 2014].


  8. 8,08,1 Escuerdo, Victor M. «Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?». Eurovision.tv, 20-01-2014. [Consulta: 20 gener 2014].


  9. Eurovision.tv. «Running order for the Grand Final revealed!». European Broadcasting Union, 09-05-2014. [Consulta: 9 maig 2014].


  10. Eurovision.tv. «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final». European Broadcasting Union, 05-02-2014. [Consulta: 5 febrer 2014].




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014 Modifica l'enllaç a Wikidata

  • Eurovision Song Contest








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita