Glacera Upsala

Multi tool use

Despreniment de gel de la glacera Upsala

Caiac en la glacera Upsala
La glacera Upsala és una gran glacera que cobreix una vall composta, alimentada per diverses glaceres, al Parc Nacional Los Glaciares d'Argentina. Va ser batejada el 1908 per Klaus August Jacobson, que va acompanyar Francisco Pascasio Moreno (també conegut com perito Moreno). El nom de la glacera va ser donat en honor a la universitat sueca d'Upsala, que va realitzar el primer estudi de la regió.
Segons els mesuraments realitzats al maig de 2011, els seus camps de gel cobreixen una extensió d'aproximadament 870 km² i una longitud de 50 km (és la tercera més llarga de Sud-amèrica, després del Pío XI i Viedma) i una amplada de 10 km, i les seves parets aconsegueixen l'alçada de 40 metres de mitjana.
Flueix des del Camp de Gel Patagònic Sud, el qual també dona origen a la glacera Perito Moreno que es troba a la mateixa àrea, fins al llac Argentino.
La glacera Upsala es troba en reculada, la qual cosa podria ser una evidència de cicles climàtics i geològics explicats per la teoria de Milankovitch o d'escalfament global.
Existeixen dues concessionàries del Parc Nacional de los Glaciares, per visitar amb vaixell la glacera Upsala amb sortida des de punta Bandera. Des de 2011 és possible recórrer en caiac, envoltat d'icebergs blavosos, el Braç Upsala, en una experiència única en tot el con sud.
Fw0 Pqd PJWJeTTKRbB,rvD sQX0avl7As7Rb9H81fpRNWtyNLachsujMidmsfBk C JWBEy9vjBIXPBFY SyVZ1,cbCU1K0Y
Popular posts from this blog
Fluorita Fluorita (blau) amb pirita (daurat). Fórmula química CaF 2 Epònim fluor Localitat tipus Jáchymov Classificació Categoria Halurs Nickel-Strunz 10a ed. 3.AB.25 Nickel-Strunz 9a ed. 3.AB.25 Nickel-Strunz 8a ed. III/A.08 Dana 9.2.1.1 Heys 8.4.7 Propietats Sistema cristal·lí Cúbic Hàbit cristal·lí Sol presentar cubs; menys freqüentment dodecaedres. De vegades hexaoctaedres i tetrahexaedres. Per la combinació d'aquestes formes, les arestes dels cubs són sovint modificades. De vegades els cristalls poden presentar diferències de creixement entre les cares. Sovint s'observen cristalls compostos per sobrecreixement. Pot ser massiva, compacta, terrosa, columnar (poc freqüent), globular en agregats o botroïdal. Estructura cristal·lina a = 5.4626Å Simetria Classe (H-M): m 3 m (4/ m 3 2/ m ) - Hexoctaèdric; Grup espacial: Fm 3 m Color Blanc, groc, verd, violeta, vermell, rosa, blau o negre Mac...
Península de Txukotka Tipus Península Ubicació 66° N, 172° O / 66°N , 172°O / 66; -172 Mar mar dels Txuktxis La península de Txukotka a l'extrem oriental de Sibèria La península de Txukotka o península dels Txuktxis (en rus Чуко́тский полуо́стров , Txukotski poluóstrov ) és una península que es troba a l'extrem oriental d'Euràsia. Contingut 1 Descripció 2 Població 3 Vegeu també 4 Bibliografia Descripció L'estret de Bering, entre la península de Txukotka i la península de Seward a Alaska Foto de satèl·lit de la zona amb la península de Txukotka a l'esquerra El seu punt més extrem és el cap Dezhnev a la vora del nucli d'Uelen, un dels poquíssims llocs habitats de la zona. Al nord limita amb el mar dels Txuktxis i amb el mar de Bering al sud i amb l'estret de Bering a l'est. A la costa sud es troben la badia de Sant Lawrence i la badia de Kresta. La penínsu...
Hulsita Hulsita de la localitat tipus Fórmula química Fe 2+ 2 Fe 3+ O 2 BO 3 Epònim Alfred Hulse Brooks Localitat tipus mont Brooks, península de Seward, Nome Borough, Alaska, Estats Units Classificació Categoria borats Nickel-Strunz 10a ed. 6.AB.45 Nickel-Strunz 9a ed. 6.AB.45 Nickel-Strunz 8a ed. V/G.03 Dana 24.2.3.1 Heys 9.6.4 Propietats Sistema cristal·lí monoclínic Estructura cristal·lina a = 10,68Å; b = 3,09Å; c = 5,43Å; β = 94,15° Color negre Macles en [001]; un membre de la macla es troba girat 120° en relació a l'altre Exfoliació bona en {110} Duresa 3 Lluïssor vítria, submetàl·lica Densitat 4,28 g/cm 3 (mesurada); Més informació Estatus IMA mineral heretat (G) i mineral heretat (G) Any d'aprovació 1908 Referències [1] La hulsita és un mineral de la classe dels borats, que pertany al grup de la pinakiolita. Rep el seu nom en honor del nord-americà ...