Horticultura
L'horticultura prové etimològicament de les paraules llatines hortus (jardí, horta, planta) i cultura ("cultiu") clàssicament significava «cultiu en hortes»; el terme s'aplica també a la producció d'hortalisses i fins i tot a la producció comercial moderna.
Contingut
1 Característiques
2 Àrees d'estudi
3 Indústria
4 Vegeu també
5 Enllaços externs
Característiques
No obstant això, horticultura és molt més. Els horticultors treballen en la propagació de les plantes, millora de les collites, adobs de les plantacions i enginyeria genètica, bioquímica i fisiologia de la planta i el magatzematge, processat i transport de fruites, baies, fruits secs, verdures, flors, arbres, arbusts i gespa. Els horticultores milloren el rendiment de les collites, la seua qualitat i el seu valor nutricional, la seua resistència als insectes, malalties i als canvis ambientals. S'utilitza la Genètica com una eina fonamental en el desenvolupament de plantes que puguen sintetitzar molècules químiques per a emprar-les en la lluita contra malalties, inclosos els càncers.
Àrees d'estudi
Segons la Societat Internacional per a les Ciències Hortícoles (ISHS), l'horticultura comprèn cinc àrees d'estudi:
floricultura (inclou producció i mercadeig de plantes i flors tallades amb fins ornamentals.
olericultura (inclou producció i mercadeig de les hortalisses, siguen de fulla, arrel, tubèrcul o fruit).
fruticultura (inclou producció i mercadeig de les fruites).
Aromàtiques, medicinals i perfumiferes inclou la producció de plantes com lavanda, lemon grass, etc.
fisiologia post-collita (comprèn el manteniment de la qualitat i prevé la degradació i pèrdua de les collites).
Indústria
Els horticultors poden treballar per a la indústria, l'Estat, o institucions educatives. són enginyers agrícoles, venedors, propietaris de negocis al detall, treballadors de camp en propagació d'espècies o conreadors especialistes en un determinat grup de plantes (fruita, verdures, ornamentals, i gespa), inspectors de collites, consellers experts en la producció de collites, especialistes en un determinat cultiu, cuidadors de plantes, científics investigadors, i per descomptat professors.
Els cursos d'ensenyament universitari que completen la *Horticultura són : biològiques, botànica, entomologia, químiques, matemàtiques, genètica, fisiologia, estadística, informàtica, i ciència de la comunicació. Els cursos de Botànica i horticultura inclouen: materials de plantes, propagació de plantes, cultiu de teixits vegetals, producció de collites, maneig de les collites, fertilització de les plantes, pol·linització, adobament per a la collita, entomologia, fitopatologia, econòmiques i mercadeig. Algunes especialitats de ciències hortícoles requereixen un "màster" (MS) o graduació post-doctoral (PhD).
Vegeu també
Cultiu d'acompanyament, un cultiu associat practicat en l'horticultura- Cultiu de vegetals gegants
Enllaços externs
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Horticultura |
Societat Internacional per les Ciències Hortícoles Bèlgica (anglès)
Col·legi d'Horticultura de Gal·les. (anglès)
Noms de plantes de cultiu i noms comuns. (anglès)
Recursos lliurement disponibles en la xarxa sobre la indústria Hortícola, tendències i esdeveniments. (anglès)