Centre Espacial Lyndon B. Johnson




















































Infotaula d'edifici
Centre Espacial Lyndon B. Johnson

Aerial View of the Johnson Space Center - GPN-2000-001112.jpg
Anomenat en referència a
Lyndon Baines Johnson
Dades
Tipus
institut de recerca
Data de creació o fundació
1r novembre 1961 i 1963
Data d'obertura oficial
setembre 1963
Cronologia
1962 inici de construcció







29° 33′ 47″ N, 95° 05′ 28″ O / 29.563°N,95.091°O / 29.563; -95.091Coord.: 29° 33′ 47″ N, 95° 05′ 28″ O / 29.563°N,95.091°O / 29.563; -95.091




Activitat

Gestor/operador
NASA
Lloc web oficial
Lloc web oficial
Modifica les dades a Wikidata



Vista aèria del centre espacial el 1989.




L'entrada del centre espacial - El primer de febrer de 2003


El Centre Espacial Lyndon B. Johnson[1] (Lyndon B. Johnson Space Center en anglès, abreujat JSC) és la instal·lació de la NASA per a les activitats tripulades espacials, i està situat en Houston suroriental, Texas. Va ser construït en un terreny donat per la Universitat de Rice.




Contingut






  • 1 Activitats


  • 2 Edificis


  • 3 Incident


  • 4 Vegeu també


  • 5 Referències





Activitats


JSC alberga el centre de control de la missió (MCC-H), el centre de control de la NASA que coordina i supervisa tots els vols tripulats dels Estats Units. MCC-H dirigeix totes les missions i activitats de la llançadora i estació espacial internacional. Està també a càrrec del White Sands Missile Range, en Nou Mèxic, que serveix com a lloc d'aterratge d'emergència per a la llançadora espacial i com a instal·lació de coordinació per al vehicle que la substitueixi el 2010 (el Projecte Constellation).


Les pràctiques dels astronautes de la NASA es duen a terme en el JSC, a la zona d'entrenament de Sonny Carter, que inclou el laboratori de flotabilitat neutral, una piscina de grans proporcions que té gairebé 6,2 milions de galons d'aigua on els astronautes entrenen per fer tasques addicionals -com a maneig de vehicles- en unes simulades condicions d'ingravidesa.


JSC empra a al voltant 3.000 funcionaris, incloent 110 astronautes. La mà d'obra està formada per aproximadament 15.000 treballadors i contractistes. De les 15 empreses que treballen en el JSC la més gran és la United Space Alliance, que comprèn prop del 40 per cent dels empleats de JSC. Des de gener de 2013 la directora del centre és l'astronauta Ellen Ochoa.[2] Ochoa és l'onzena directora en el JSC, el primer va ser Robert Gilruth. Un dels artefactes espacials exhibits al centre espacial Johnson és el coet Saturn V. Està sencer, a excepció de l'anell entre les etapes de S-IC i de S-II, i del capotaje entre les etapes de S-II i de S-IVB, i està construït a partir de restes de vehicles reals. També hi ha un vehicle Apol·lo autènctic, que se suposava que havia de volar en la cancel·lada missió Apol·lo 19.



Edificis


Tots els edificis del JSC estan numerats en comptes de tenir un nom. Una llista parcial dels edificis i la seva destinació és la que segueix:



  • Edifici 1: Prefectures de JSC, incloent oficines de la gerència major i del director de JSC.

  • Edifici 2: Oficina d'assumptes públics, incloent la producció de video i l'àudio que processen instal·lacions.

  • Edifici 4: Edifici d'oficines, incloent les d'astronautes i directors de vol.

  • Edifici 5: Inclou el simulador de la llançadora espacial.

  • Edifici 8: Clínica i material sanitari. Arxius històrics (com per exemple pel·lícules i fotografies) de la NASA.

  • Edifici 9: Maquetes de la cabina i compartiment de càrrega útil de la llançadora espacial

  • Edifici 30: Conté el centre de control de la missió incloent les cambres dels comandaments de vol que recolzen la llançadora espacial i l'estació internacional.

  • Edifici 31: En ell estan instal·lats els compartiments de buit per als equips de prova.

  • Edifici 44: En aquest edifici es troben els laboratoris de seguiment, comunicacions i desenvolupament.



Incident


El 20 d'abril de 2007, a les 13:40 (UTC-7) un home d'entre 50 i 60 anys armat amb una pistola de gran calibre va irrompre a l'Edifici 44 del JSC. La policia i les forces especials SWAT van envoltar l'edifici, i com a resultat de l'enfrontament va morir un dels ostatges i l'home es va suïcidar.


Aquest incident es va produir tan sols uns dies després de la massacre de Virginia Tech, i va coincidir amb el vuitè aniversari de la massacre de Columbine, en la qual també els agressors es van suïcidar.



Vegeu també



  • NASA

  • National Advisory Committee for Aeronautics

  • Aeronàutica

  • Exploració espacial

  • Transbordador espacial

  • Eugene Francis Kranz



Referències





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Centre Espacial Lyndon B. Johnson Modifica l'enllaç a Wikidata




  1. «"Conozca a: Luis Rodríguez." NASA.». [Consulta: 3 setembre 2010].


  2. «Ellen Ochoa hace historia de nuevo». [Consulta: 22 gener 2016].










Popular posts from this blog

Fluorita

Hulsita

Península de Txukotka