Promoció d'Habitatge Realment Públic
























Infotaula d'organitzacióPromoció d'Habitatge Realment Públic
Activitat





Web
Lloc web oficial


Modifica les dades a Wikidata

Promoció d'Habitatge Realment Públic també conegut per les sigles PHRP, és un col·lectiu activista que pràctica la desobediència per a fer efectiu el dret a l'habitatge a partir d'una acció ciutadana alhora que denuncia situacions d'abús i conculcació d'aquest dret.
No es coneixen activitats seves des de l'any 2008.



Història [cal citació]


Col·lectiu que sorgeix a Barcelona al juny del 2006 amb l'ocupació de 2 edificis en el districte de Ciutat Vella de Barcelona, on s'anava a construir un hotel i en el que la propietat (Hoteles Catalonia) estava expulsant als veïns.


Les persones que els habiten en desobediència civil s'adhereixen a la Carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística i és una forma de fer efectiu el dret a l'habitatge en una ciutat on l'accés a la mateixa és gairebé impossible i de defensar a veïns que pateixen assetjament immobiliari, mobbing. Es juga a la interpel·lació amb l'administració local (l'ajuntament de Barcelona) a través d'un fake del seu propi cartell de rehabilitació en el qual se l'insta a seguir les mesures d'urgència de la carta per a solucionar el problema de l'habitatge.


Als baixos de la Phrp de Magdalenes es troba l'Espai Social Magdalenes que centra les seves activitats en campanyes de drets socials a través de 4 cicles, habitatge, ciutat, llibertat de moviment i cultura lliure. A més de ser el local on es reuneixen altres col·lectius com V de Vivienda, Espai per la Desobediència de Fronteres, AIAM, ...


Als baixos de la Phrp d'Avinyó també hi ha un espai social en el que es troben: Taller de costura de codi obert, taller de sabates, taller de fang, grups de teatre i dansa i reunions de col·lectius socials.


Des del 2009, el seu espai d'acció per l'habitatge ha estat ocupat de fet per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), cosa que pot ser el motiu de la pràctica desaparició de la PHRP.



Edificis en desobediència civil




  • Magdalenas: 13 de juny del 2006.


  • Amargòs: 20 de juny del 2006.


  • Tallers: juny del 2006.


  • Avinyó: 6 de desembre del 2007.


  • Panses: 6 de març del 2007.



Enllaços externs



  • Web de la Phrp

  • Web de l'Espai social de Magdalenes




Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita