Glacera Upsala












































Infotaula de geografia físicaGlacera Upsala

SantaCruz-Upsala-P2140135b.jpg
Tipus
Glacera
Àrea protegida
Parc Nacional Los Glaciares i Parc Nacional Bernardo O'Higgins
Final

Estat Argentina
Província Província de Santa Cruz
Localització
llac Argentino







49° 45′ 37″ S, 73° 16′ 31″ O / 49.760256°S,73.275411°O / -49.760256; -73.275411

Serralada
Patagònia Andina
Característiques
Creua
Argentina i Xile


Modifica les dades a Wikidata



Despreniment de gel de la glacera Upsala




Caiac en la glacera Upsala


La glacera Upsala és una gran glacera que cobreix una vall composta, alimentada per diverses glaceres, al Parc Nacional Los Glaciares d'Argentina. Va ser batejada el 1908 per Klaus August Jacobson, que va acompanyar Francisco Pascasio Moreno (també conegut com perito Moreno). El nom de la glacera va ser donat en honor a la universitat sueca d'Upsala, que va realitzar el primer estudi de la regió.


Segons els mesuraments realitzats al maig de 2011, els seus camps de gel cobreixen una extensió d'aproximadament 870 km² i una longitud de 50 km (és la tercera més llarga de Sud-amèrica, després del Pío XI i Viedma) i una amplada de 10 km, i les seves parets aconsegueixen l'alçada de 40 metres de mitjana.


Flueix des del Camp de Gel Patagònic Sud, el qual també dona origen a la glacera Perito Moreno que es troba a la mateixa àrea, fins al llac Argentino.


La glacera Upsala es troba en reculada, la qual cosa podria ser una evidència de cicles climàtics i geològics explicats per la teoria de Milankovitch o d'escalfament global.


Existeixen dues concessionàries del Parc Nacional de los Glaciares, per visitar amb vaixell la glacera Upsala amb sortida des de punta Bandera. Des de 2011 és possible recórrer en caiac, envoltat d'icebergs blavosos, el Braç Upsala, en una experiència única en tot el con sud.







Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita