Camí del Bosc (Castellcir)

















































Infotaula de geografia físicaCamí del Bosc

Castellcir. Camí del Bosc.svg
El Camí del Bosc, respecte del terme de Castellcir

Tipus
Camí
Ubicació

Estat Espanya
Autonomia Catalunya
Vegueria Catalunya Central
Comarca Moianès
Localització
El Bosc







41° 45′ 36″ N, 2° 09′ 39″ E / 41.7601°N,2.16073°E / 41.7601; 2.16073

Característiques
Dimensions
4  m (Llargada
Història
Estat
Transitable amb tota mena
de vehicles alts


Modifica les dades a Wikidata

El Camí del Bosc és un camí rural que uneix el petit nucli a l'entorn de Sant Andreu de Castellcir amb la masia del Bosc, dins del terme municipal de Castellcir, a la comarca del Moianès. Com en el cas de la major part de camins, el nom que els designa és clarament descriptiu. En aquest cas, el camí mena a la masia del Bosc des de l'església parroquial de Sant Andreu de Castellcir.


Arrenca del nucli format per l'església parroquial, la Rectoria Vella i Cal Tomàs en direcció sud-est, seguint la riera de Castellcir per la riba esquerra, però separant-se'n gradualment per pujar cap a la carena que hi ha en aquell costat. Passa a migdia del Cau del Llop, i comença a baixar cap a llevant, vers la vall del torrent del Bosc per davant, al nord-oest, de la masia del Bosc. Fins aquí el Camí del Bosc coincideix plenament amb el Camí de la Balma Fosca i el Camí de les Solanes.


Al nord d'aquesta masia, el camí travessa el torrent esmentat i, tot just després d'haver-lo travessat, troba un trencall cap al sud-est que s'adreça cap al coster de la banda esquerra del torrent del Bosc, on està situada la masia del Bosc. Fins a aquest punt coincideix amb el Camí de Bernils, el qual continua des de la masia cap a llevant i després cap al nord-est.



Bibliografia



  • GARCIA-PEY, Enric. Castellcir. Recull onomàstic. Barcelona: Societat d'Onomàstica - Institut Cartogràfic de Catalunya, 2005. (Col·lecció "Monografies", núm. 29). ISBN 978-84-393-6858-8

  • RODRÍGUEZ LARA, José Luis. Aproximació a la Toponímia del Moianès. Barcelona: Rafael Dalmau, Editor, 2009. (Col·lecció "Camí Ral", núm. 30). ISBN 978-84-232-0735-0.



Enllaços externs


  • El Camí del Bosc en el seu entorn, a l'Institut Cartogràfic de Catalunya



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita