Iwan Knorr

















































Infotaula de personaIwan Knorr

Iwan-Knorr.jpg
Biografia
Naixement
3 gener 1853
Gniew Tradueix
Mort
22 gener 1916 (63 anys)
Frankfurt del Main
Altres noms
Ivan Otto Armand
Educació
Conservatori de Leipzig
Activitat
Ocupació
Compositor, musicòleg i pedagog de música
Ocupador
Frankfurt University of Music and Performing Arts Tradueix
Professors
Ernst Friedrich Richter, Carl Reinecke i Ignaz Moscheles
Alumnes
Algernon Ashton, Walter Braunfels, Oskar Fried, Hans Erich Pfitzner, Cyril Meir Scott, Ernst Toch i Bernhard Sekles Tradueix
Instrument
Piano
Modifica les dades a Wikidata

Iwan Knorr (Mewe, 1853 - Frankfurt del Main, 1916) fou un compositor alemany.


Passà la infantesa a Rússia, i retornà amb els seus pares a Alemanya quan tenia quinze anys. En el Conservatori de Leipzig estudià el piano amb Ignaz Moscheles, harmonia amb Sviatoslav Richter i la composició amb Carl Reinecke. Acabada la seva carrera tornà a Rússia i fou anomenat professor de l'Institut Imperial de Dames Nobles de Sant Petersburg.


El 1883 retronà a Alemanya, ocupant per recomanació expressa de Johannes Brahms, en el Conservatori de Frankfurt, la càtedra de composició. En aquest Conservatori tingué per alumnes entre d'altres, els anglesos Cyril Meir Scott i Henry Balfour Gardiner, i l'estatunidenc Oscar Sonneck i el seu compatriota Clemens von Franckenstein.[1]


Les composicions publicades d'aquest autor són: Variacions sobre un tema de Schumann, per a trio amb piano; un Quartet d'arc i piano (obertura 3);; Cants ucraïnesos, per a quartet vocal amb acompanyament de piano; una Simfonia Simfònica per a orquestra, i gran nombre de lieder i peces per a piano.


Deixà manuscrita la comèdia lírica Dunja, estrenada amb gran èxit a Coblença el 1904, i l'òpera Durch Fenster, donada a conèixer a Karlsruhe amb gran èxit el 1908. Va escriure una documentada biografia del seu amic Txaikovski, que figura en el llibre de Riemann Músics cèlebres, i a més Aufgaben für der Unterricht in der Harmonielehere; Lehrbuch der Fugenkomposition i Fugen des Wohltemperirten Klavier in bildlicherDarstellung.



Referències


  • Apèndix núm. 6, pàg. 801, de l'Enciclopèdia ESPASA ISBN 84-239-4576-6


Referències




  1. Enciclopèdia Espasa. Volum núm. 24, pàg. 1083-84 (ISBN 84-239-4524-3)









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita