Unió Renovadora Asturiana



















































Infotaula d'organitzacióUnió Renovadora Asturiana
Dades bàsiques
Abreviació
URAS
Tipus entitat
partit polític
Ideologia
nacionalisme asturià
Història
Fundació
2 desembre 1998
Activitat


Organització i govern

Seu central 

  • Oviedo

Presidència
Javier López Alonso



Web
Lloc web oficial


Modifica les dades a Wikidata

La Unión Renovadora Asturiana (URAS) és un partit polític regionalista asturià de centredreta fundat per Sergio Marqués.


Aquest partit va ser fundat el 2 de desembre de 1998 per Sergio Marqués quan era President del Principat d'Astúries, com a conseqüència de les diferències de criteri del que aleshores era el seu partit, el PP asturià. A causa d'això va governar en minoria fins a la fi de la seva legislatura en 1999.


A les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest any va assolir un important suport, convertint-se en la tercera força política asturiana. Va obtenir 44.261 vots (7,2%) i 3 diputats autonòmics, a més de 83 regidors. En 2003 els seus resultats van baixar notablement, va perdre tots els seus diputats autonòmics en només obtenir 17.162 vots (2,8%). A nivell municipal va reduir la seva representació de 83 a 29 regidors.


En l'actualitat URAS ha formalitzat una coalició amb el Partit Asturianista de cara a presentar-se a les eleccions autonòmiques de 2007, sota el nom d'Unió Asturianista. La presidència de la coalició serà rotativa, començant per Sergio Marquès



Enllaços externs


  • Página oficial d'URAS



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita