Àlex Moga Vidal













































Infotaula de personaÀlex Moga Vidal
Biografia
Naixement
18 d'abril de 1977 (1977-04-18) (42 anys)
Vielha e Mijaran


Seal of the Generalitat of Catalonia.svg  Diputat al Parlament de Catalunya

17 de desembre de 2012 – 4 d'agost de 2015
Circumscripció
Lleida

Escudo de Viella Mitg Arán (Lérida).svg  Alcalde de Vielha e Mijaran

11 de juny de 2011 – 13 de juny de 2015

← Joan Pau Perdices Pla

Juan Antonio Serrano Iglesias →

Nacionalitat
Aranesa
Religió
catòlic
Activitat
Ocupació
Information Technology Project Manager
Partit polític
aranesista i sobiranista




Facebook: alexmogavidalTwitter: alexmoga
Modifica les dades a Wikidata

Àlex Moga Vidal (Vielha e Mijaran, 18 d'abril de 1977) és un intel·lectual aranès (ha desenvolupat el concepte "aranesisme modern"). Va ser alcalde de Vielha e Mijaran (2011-2015) i diputat al Parlament de Catalunya en la X Legislatura.


Inicia la seva etapa laboral al Conselh Generau d'Aran l'any 1998 quan és cridat pel Síndic d'Aran, Carles Barrera Sánchez, per a crear tota l'estructura juvenil i esportiva del Conselh Generau d'Aran. L'any 2007, decidí emprendre l'etapa professional privada creant una Consultoria Financera i de màrqueting que més tard hagué de deixar de costat per dedicar-se plenament a la política i a l'Ajuntament de Vielha e Mijaran (2007-2011).[cal citació]


Va ser Secretari general de Convergència Democràtica Aranesa - Partit Nacionalista Aranès des de 2007 fins a març de 2017. A les eleccions municipals espanyoles de 2011 fou escollit alcalde de Vielha e Mijaran.[1] A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012 fou elegit diputat per Lleida dins les llistes de CiU. Ha estat vicepresident de la Mesa de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya.[2]


Després de les eleccions municipals espanyoles de 2015 va perdre l'alcaldia i passà a l'oposició.[3] A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 va formar part de la llista de Junts pel Sí per Lleida en el número 12.[4] Durant dos anys a exercit d'assessor de la Conselleria de Governació de la Generalitat de Catalunya. A l'actualitat exerceix de Information Technology Project Manager al Conselh Generau d'Aran per a la implementació de l'Administració Electrònica de la institució aranesa.


Implicat des de molt jove al món associatiu i més fortament a l'esportiu, arribà a ser Directiu de la Federació Catalana de Futbol entre 2005-2008 sota la Presidència de Jordi Roche. Va ser el promotor de la creació de la Delegació Territorial de la FCF al Pirineu amb seu a Rialp. Es considera un knowmad i així s'ha dissenyat el seu futur. És columnista i col·laborador del Diari Segre. En l'actualitat, abandonada la política activa, es troba treballant sobre el concepte "individualització" i "globalització". Al marge ha escrit diverses publicacions desenvolupant el concepte aranesisme modern".



Referències





  1. Àlex Moga a consesus.cat


  2. Fitxa del Parlament de Catalunya


  3. Consistori de Vielha e Mijaran a municat.gencat


  4. Els 135 noms de Junts pel Sí. El Singular, 19 d'agost de 2015




Enllaços externs



  • Web d'Àlex Moga


  • Notícies sobre Àlex Moga a La Vanguardia











Càrrecs públics
Precedit per:
Joan Pau Perdices Pla

Alcalde de Vielha e Mijaran
Escudo de Viella Mitg Arán (Lérida).svg

2011-2015
Succeït per:
Juan Antonio Serrano Iglesias



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita