Raymond Paley















































Infotaula de personaRaymond E. A. C. Paley
Biografia
Naixement
7 de gener de 1907
Bournemouth, Anglaterra
Mort
7 d'abril de 1933(1933-04-07) (als 26 anys)
Deception Pass, Fossil Mountain
Canadá
Nacionalitat
Regne Unit Anglesa
Educació
University of Cambridge
Es coneix per
Teorema de Paley-Wiener
Grafs de Paley
Activitat
Camp de treball
Anàlisi matemàtica i teoria de grafs
Ocupació
Matemàtiques
Premis

Premi Smith (1930)
Modifica les dades a Wikidata


Raymond Edward Alan Christopher Paley (Bournemouth, 1907 - 1933) va ser un matemàtic anglès. Paley va néixer a Bournemouth, Anglaterra. Va ser educat a Eton i després va entrar al Trinity College de Cambridge, on va ser l'estudiant més brillant. El 1930 va guanyar el Premi Smith i va ser escollit membre del Trinity College.


Les seves contribucions inclouen el mètode Paley per a la construcció de matrius d’Hadamard (estretament relacionat amb els grafs de Paley en la teoria de grafs) i la seva col·laboració amb Norbert Wiener en el teorema de Paley-Wiener (anàlisi harmònica). Va col·laborar amb Zygmund sobre les sèries de Fourier (desigualtat Paley-Zygmund) i va treballar amb Littlewood en el que es coneix com la teoria de Littlewood-Paley, una aplicació de tècniques de variables reals en l'anàlisi complexa.




Cementiri de Banff. Tomba de Paley.


El 7 d'abril de 1933, Paley va morir en un accident quan esquiava sol a una altitud de 9.600 peus a Banff, Alberta. Va ser víctima d’una allau a Deception Pass, Fossil Mountain a les Muntanyes Rocalloses canadenques. La seva mort va ser presenciada pels seus companys al peu de la muntanya. Els guardaboscos i un membre de la Policia Muntada del Canadà van recuperar el cos. Està enterrat en el cementiri de la ciutat de Banff.



Enllaços externs



  • O'Connor, John J.; Robertson, Edmund F., "Raymond Paley", a MacTutor History of Mathematics archive, University of St Andrews

  • Raymond Paley a Mathematics Genealogy Project









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita