Guinder
| Prunus cerasus | |
|---|---|
Guinda Morello | |
| Dades | |
| Font de | cirera |
| Planta | |
| Tipus de fruit | drupa |
| Taxonomia | |
| Super-regne | Eukaryota |
| Regne | Plantae |
| Ordre | Rosales |
| Família | Rosaceae |
| Tribu | Amygdaleae |
| Gènere | Prunus |
| Espècie | Prunus cerasus L. |
El guinder, cirerer amarg/bord, cirerer de guilla/guineu, cirerer de moixó, gatzerí o sanguinyol, etc[1] (Prunus cerasus) és un arbre del subgènere Cerasus conreat pel seu fruit, la guinda.
És originari d'Europa i el sud-oest d'Àsia. Arbre caducifoli de fins a 10 metres d'alt molt semblant al cirerer. La guinda sol ser de mida més gran i té un gust més àcid que la cirera i s'utilitza més que aquesta en preparacions culinàries. El conreu del guinder té una antiga tradició a la Gran Bretanya i els colonitzadors d'Amèrica del Nord la van estendre allí a partir del segle XVII.
Referències
↑ https://books.google.fr/books?id=NYhKBgAAQBAJ&pg=PA275&lpg=PA275&dq="cirerer+bord"&source=bl&ots=csZEr3DGHj&sig=bydXHZuK4sF52gGg3G-3TEFKX_A&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwiO9vn0i57OAhWBfxoKHTMzB9IQ6AEIRTAL#v=onepage&q=%22cirerer%20bord%22&f=false