Victoria and Albert Museum





































































Infotaula d'edifici
Victoria and Albert Museum

Victoria & Albert Museum Entrance, London, UK - Diliff.jpg
Anomenat en referència a
Reina Victòria del Regne Unit i Albert de Saxònia-Coburg Gotha
Dades
Tipus
museu, design museum Tradueix, museu d'art i theatre museum Tradueix
Data de creació o fundació
1852
Ubicació geogràfica


Estat Regne Unit
País Anglaterra
Regió Londres
Comtat cerimonial Gran Londres
Districte Kensington i Chelsea
Localització
Cromwell Gardens







51° 29′ 47″ N, 0° 10′ 19″ O / 51.496302°N,0.172078°O / 51.496302; -0.172078Coord.: 51° 29′ 47″ N, 0° 10′ 19″ O / 51.496302°N,0.172078°O / 51.496302; -0.172078



Monument classificat com a grau I
Identificador
1080654



Activitat

Nombre de visitants per any
3.231.700
Lloc web oficial
Lloc web oficial
Modifica les dades a Wikidata



Entrada principal del Victoria and Albert Museum, a Londres.


El Victoria and Albert Museum (sovint abreujat com V&A) és el museu d'arts decoratives més gran del món, considerat en si mateix una obra d'art. Compta amb immensos recursos per als estudiants de disseny, ja que conté la col·lecció nacional d'arts aplicades.


Es va crear el 1852 amb el nom de South Kensington Museum per iniciativa de Henry Cole i va ser rebatejat el 1899 en honor de la reina Victoria i el seu espòs, Albert. Es troba a Londres, entre Cromwell Gardens i la Exhibition Road, a South Kensington, a l'oest de la ciutat. Ocupa un edifici victorià. Té una superfície de 45.000 metres quadrats i 145 galeries. Va sobreviure a la Segona Guerra Mundial amb només uns danys menors causats per les bombes.[1]


El museu té una àmplia col·lecció d'arts decoratives europees, hindús, xineses, coreanes, japoneses i islàmiques, amb prop de 4 milions d'objectes. En les seves galeries presenta escultura, peces de cristall, joieria, armadures, armes, vestimentes, instruments musicals, ceràmica, arquitectura, mobles, i moltes altres peces.


La col·lecció de pintures i dibuixos conté uns dos mil olis britànics i europeus; aquarel·les britàniques, pintures al pastel i miniatures, sent el Museu Nacional d'aquestes tècniques.


Estan representats artistes del Regne Unit del segle XIX, especialment John Constable i Joseph Mallord William Turner amb olis, aquarel·les i dibuixos.


Gràcies al benefactor victorià Constantine Alexander Ionides, que va deixar 82 pintures al museu el 1901, s'exposen obres de Botticelli, Tintoretto, Jean-Baptiste Camille Corot, Gustave Courbet, Eugène Delacroix, Edgar Degas, Jean-François Millet, Dante Gabriel Rossetti i Edward Burne-Jones.


Gràcies a un préstec de la Royal Collection de la reina Isabel II d'Anglaterra, s'exhibeixen aquí els set cartrons que subsisteixen de Els fets dels Apòstols, famosos tapissos de Rafael Sanzio per a la Capella Sixtina.


En la col·lecció de miniatures hi ha obres d'autors com Hans Holbein el Jove o Rosalba Carriera.


En la col·lecció de dibuixos poden apreciar-se alguns d'Albert Dürer, Angelica Kauffmann, John Flaxman, Thomas Girtin, Jean Auguste Dominique Ingres, Thomas Rowlandson i Aubrey Beardsley. El museu alberga la Biblioteca Nacional d'Art, el tresor principal de la qual és el Codex Forster, format per notes de Leonardo da Vinci.




Contingut






  • 1 Recollida de joieria


  • 2 Museu de la infància


  • 3 Vegeu també


  • 4 Referències


  • 5 Enllaços externs





Recollida de joieria


Al Victoria and Albert Museum també hi ha obres de joieria contemporànies úniques per a James Rivière, considerat el disseny de joies més important del segle XX, incloent-hi l'obra Optical Titanio Diago.[2] Aquest penjoll únic del joier James Rivière (nascut el 1949) és un exemple interessant i relativament antic de titani que s'utilitza en joies. El disseny del penjoll, amb el seu dibuix en capes de línies paral·leles, va ser influenciat per Op o Art òptic, i es relaciona amb temes explorats per Rivière des de finals de la dècada de 1960. La dècada de 1970 va experimentar molta experimentació amb nous materials en joieria. Entre els més colorits es trobava el titani metàl·lic refractari, amb la seva coloració superficial iridiscente aconseguida per passar corrents elèctrics controlats a través del metall.



Museu de la infància


El Museum of Childhood (Museu de la infància), situat a Bethnal Green forma part del Victoria and Albert Museum i acull una de les més antigues col·leccions de joguines i objectes infantils. Els objectes són del segle XVI fins a l'actualitat, incloent nines, ossets, soldats de joguina, trens, cotxes de joguina, titelles, cavalls de balancí, disfresses, jocs de taula, i alguns dels primers puzles que van existir.



Vegeu també



  • Tigre Tipu

  • Exposició de Retrats Nacionals



Referències





  1. «FuturePlan – Victoria and Albert Museum». vam.ac.uk, 06-05-2011. [Consulta: 12 maig 2011].


  2. Victoria and Albert Museum, London, Museum n. M.2:1 to 3-2009, Gallery location: Jewellery, Rooms 91 to 93, The William and Judith Bollinger Gallery, case 38, shelf D, box 5, credit line: Given by the Archivo Storico Rivière, 1




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Victoria and Albert Museum Modifica l'enllaç a Wikidata



  • Web oficial
    • A list of past exhibitions held at the V&A


  • Historical images of V&A

    • Construction of V&A Museum

    • The V&A Museum prior to opening



  • Victoria and Albert Museum at the Survey of London online:

    • Architectural history (to 1975) and description

    • Plans



  • Architecture of the V&A
    • Albertopolis: Victoria and Albert Museum










Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita