Quint Fabi Màxim Gurges












































Infotaula de personaQuint Fabi Màxim Gurges
Biografia
Naixement
segle IV aC
Mort
265 aC
Causa de mort
Mort en combat


  Senador romà 


valor desconegut – valor desconegut
  Cònsol romà 


292 aC – 292 aC
Juntament amb: Dècim Juni Brut Esceva II

  Edil romà 



Activitat
Ocupació
Polític i militar
Període
Q2839628 Tradueix
Família
Fills
Quintus Fabius Maximus Tradueix
Pare
Quint Fabi Màxim Rul·lià
Modifica les dades a Wikidata

Quint Fabi Màxim Gurges (llatí: Quintus Fabius Q. F. M. N. Maximus Gurges) fou un magistrat romà, fill de Quint Fabi Màxim Rul·lià.


Va tenir una joventut molt dissoluta d’on li va venir el seu renom de Gurges (golós), però després va tenir un comportament molt responsable.


El 295 aC fou edil curul i va carregar contra algunes matrones per la seva vida desordenada. Amb les multes que els va imposar va construir un temple dedicat a Venus. El 292 aC fou cònsol i fou derrotat pels samnites i va rebre fortes crítiques que només va poder superar quan el seu pare va acceptar ser el seu llegat. Llavors es va obtenir una victòria sobre els samnites i diverses ciutats foren assaltades; va rebre els honors del triomf en el que el seu pare estava al costat del seu carro simbolitzant la seva ajuda en la victòria.


El 291 aC com a procònsol va romandre al Samni; va assetjar Comnium però el cònsol Luci Postumi Megel el va apartar.


Va ser consol altra vegada el 276 aC quan els Fasti diuen que va obtenir un triomf "de Samnitibus, Lucancis et Bruttiis".


El 275 aC fou enviat com a llegat del senat a Egipte, on el rei li va fer valuosos regals que va dipositar al tresor a Roma, però el senat va dictar un decret que establia que els ambaixadors podien conservat aquestos regals.


El 265 aC fou consol per tercera vegada i aquest any va morir en les lluites a Volsínia a Etrúria. Al morir tenia el títol de princeps senatus, heretat del seu pare.









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita