Luci Postumi Megel I




































Infotaula de personaLuci Postumi Megel I
Biografia
Naixement
segle IV aC
Mort
segle III aC


  Senador romà 


valor desconegut – valor desconegut
  Cònsol romà 


305 aC – 305 aC
Juntament amb: Tiberi Minuci Augurí

  Edil romà 



Activitat
Ocupació
Oficial, polític i militar
Període
Q2839628 Tradueix
Família
Fills
Luci Postumi Megel II
Modifica les dades a Wikidata

Luci Postumi Megel (llatí: Lucius Postumius L. F. Sp. N. Megellus) fou un magistrat romà. Fou edil curul en data desconeguda i va construir un temple dedicat a Victòria.


Fou cònsol romà per primer cop el 305 aC segons els Fasti, o el 307 aC segons els erudits. En aquest any va derrotar els samnites i va conquerir Bovianum. En la seva marxa Metel i el seu col·lega Minuci van recuperar Sora i Arpinium a la vall del Liris, i Cerènnia o Censènnia, d’ubicació desconeguda. Tit Livi diu que li foren concedits els honors del triomf que no s’esmenten als Fasti.


El 295 aC fou propretor i estava estacionat al districte Vaticà, a la dreta del Tíber i segurament hi va restar fins a la gran batalla de Sentinum quan fou cridat pel senat i les legions dissoltes.


El 294 aC fou cònsol per segona vegada; una malaltia el va retenir a Roma, però una victòria samnita el va obligar a marxar i va conquerir Miliònia i Ferentium al Samni, i Rusellae a Etrúria, territoris que foren assolats. La narració dels seus consolats són confosos i contradictoris. Al final del seu període fou acusat per Marc Escanci, tribú de la plebs, però la popularitat de Megel el va salvar. Segons els Fasti va obtenir els honors del triomf.


A finals del 292 aC fou nomenat interrex per fer els comicis consulars i es va nomenar ell mateix seguint l’exemple d’Appi Claudi Cec el 297 aC.


Fou cònsol per tercera vegada el 291 aC i sense esperar la distribució de províncies es va assignar el Samni; va utilitzar els legionaris en benefici propi; va destituir al procònsol Quint Fabi Gurges del seu comandament a Cominium i altres llocs, contra les ordes del senat, i va ocupar Venúsia on va recomanar al senat d’establir una colònia (consell que fou seguit, però Megel no fou inclòs entre els fundadors). Megel va repartir tot el botí entre els seus soldats sense reservar res pel tresor. El senat li va refusar el triomf i Megel va apel·lar a poble que li era favorable i encara que set tribús es van oposar i només tres li van donar suport, va celebrar el triomf. Per tots aquestos fets, quan va acabar el període fou perseguit pels tribuns. Fou multat amb 500.000 asos, la multa més gran mai imposada.


Forma va part de la família romana Megel (Megellus), de la gens Postúmia.










Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita