Hernando Pizarro














































Infotaula de personaHernando Pizarro

Historia de la conquista del Perú, 1851 "Hernando Pizarro herido en Puná". (3971678154).jpg
Biografia
Naixement
1502 (Gregorià)
Trujillo
Mort
1578 (Gregorià) (75/76 anys)
Trujillo
Activitat
Ocupació
Explorador i conquistador
Rang militar
capità
Conflicte
Conquesta de Navarra, Guerres d'Itàlia, Q5887915 Tradueix i Conquesta espanyola de l'Imperi inca
Família
Cònjuge
Francisca Pizarro Yupanqui Tradueix
Pare
Gonzalo Pizarro Rodríguez de Aguilar
Germans
Francisco Pizarro, Gonzalo Pizarro i Juan Pizarro
Modifica les dades a Wikidata

Hernando Pizarro de Vargas, nascut cap al 1500 a Trujillo (província de Càceres), i mort el 1578 a la mateixa ciutat, va ser un conquistador espanyol. Va participar en la conquesta de l'imperi Inca sota la severa autoritat del seu germà Francisco, així com a la guerra civil que va oposar el clan dels Pizarro i Diego de Almagro.


Únic fill legítim del pare de Francisco Pizarro, l'acompanya amb els seus altres germanastres Gonzalo i Juan en la conquesta del Perú. Nomenat governador de Cusco, és arrestat per Almagro, però el seu germà gran obté el seu alliberament. El 1538 Hernando derrota Almagro a la batalla de las Salinas i el fa executar.


Acusat pels partidaris d'Almagro, va a Espanya per defensar la seva causa. Carles V càrrega llavors Cristóbal Vaca de Castro de restablir la pau entre les dues faccions, però convençut de la responsabilitat d'Hernando en l'assassinat de Almagro, l'empresona al castell de la Mota on roman fins a en 1560.


En 1552, Hernando es casa amb la seva neboda, Francisca Pizarro Yupanqui, filla de Francisco Pizarro i de la seva amant inca Inés Yupanqui, legitimada per decret imperial. D'aquest matrimoni neix un fill : Francisco Pizarro y Pizarro









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita