Editorial Meteora








































Infotaula d'organitzacióEditorial Meteora

SeuMeteora.jpg
Dades bàsiques
Tipus entitat
editorial
Història
Fundació
30 novembre 2000 a Barcelona
Activitat
Membre de
Associació Llegir en català


Organització i govern

Seu central 


  • Barcelona, Espanya




Web
Lloc web oficial


Facebook: Edit.MeteoraTwitter: EditorsMeteora

Modifica les dades a Wikidata



Els fundadors de Meteora a la seu de l'editorial a la Gran Via de Barcelona.


Meteora és una editorial catalana creada el 2000 a Barcelona. Els seus socis fundadors són M. Dolors Sàrries i Jordi Fernando,[1] provinents respectivament del món de l'ensenyament i de les arts gràfiques.


Va presentar-se al públic lector el 30 de novembre de 2000[2] amb tres col·leccions: una de biografies il·lustrades, «Vides i llegats», i dues de novel·la («Papers de Fortuna» en català i «Tahona de letras» en castellà). Lola Anglada o la creació del paradís propi, assaig biogràfic i artístic de la historiadora i crítica d'art Montserrat Castillo sobre la figura de la gran il·lustradora i contista catalana Lola Anglada, pot considerar-se el primer llibre de Meteora.


Meteora també publica obres relacionades amb la medicina complementària, llibres de fotografia artística i guies gastronòmiques i culturals. A partir del segon semestre de 2009 ofereix també els seus títols en format e-book a través dels portals Edi.cat[3] i els habituals del llibre digital.


Entre els novel·listes, assagistes o poetes més reconeguts que publiquen a Meteora podem trobar, entre d'altres, Anna Aguilar-Amat, Pilar Aymerich, Mònica Batet Boada, Sebastià Bennassar Llobera, Teresa Broseta, Antoni Clapés, Ricard Creus i Marzo, Carles Duarte i Montserrat, Ernest Farrés i Junyent, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Isidre Grau, Gabriel Jackson, Jordi de Manuel, Gabriel Pernau Mas, Joan Perucho, Marta Pessarrodona, Agustí Pons i Mir, Maria Carme Roca i Costa, David H. Rosenthal, Albert Salvadó i Miras, Ricard Salvat i Ferré, Màrius Sampere Francesc Santolaria, Jordi Valls, Antoni Vidal Ferrando o Olga Xirinacs.



Referències





  1. «Meteora, primer decenni». VilaWeb, 19-02-2010. [Consulta: 7 desembre 2010].


  2. «Aniversari conjunt del segell Meteora i el romànic de Boí». Segre, 18-11-2010. [Consulta: 7 desembre 2010].


  3. Llibres digitals d'Editorial Meteora [1]




Enllaços externs


  • Lloc web de l'editorial

  • Entrevista al programa Punt de Llibre de la Cadena SER sobre els 10 anys d'Editorial Meteora (20/11/2010)



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita