Guillem de Prússia (príncep hereu de Prússia)










































































Infotaula de personaGuillem de Prússia

Kronprinz.jpg
Nom original
(de) Friedrich Wilhelm Victor August Ernst von Preußen
Biografia
Naixement
6 maig 1882
Potsdam
Mort
20 juliol 1951 (69 anys)
Hechingen
Lloc d'enterrament
Hohenzollern Castle Tradueix
Educació
Universitat de Bonn
Activitat
Ocupació
Oficial
Rang militar
General of the Infantry Tradueix
Conflicte
Primera Guerra Mundial
Altres
Títol
Príncep d'Orange
Família
Dinastia dels Hohenzollern
Cònjuge
Cecília de Mecklenburg-Schwerin (1905–)
Fills
Prince Wilhelm of Prussia Tradueix
Prince Hubertus of Prussia Tradueix
Prince Frederick of Prussia Tradueix
Lluís Ferran de Prússia
Princess Alexandrine of Prussia Tradueix
Princess Cecilie Viktoria of Prussia Tradueix
Pares
Guillem II de Prússia, Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg
Germans
Victòria Lluïsa de Prússia, Prince Adalbert of Prussia Tradueix, August Guillem de Prússia, Prince Joachim of Prussia Tradueix, Prince Oskar of Prussia Tradueix i Prince Eitel Friedrich of Prussia Tradueix
Premis






IMDB: nm6294212
Modifica les dades a Wikidata



Guillem de Prússia, quadre de Johannes Martini, 1905.


August Guillem de Prússia, príncep hereu de Prússia i d'Alemanya (Potsdam 1882 - Hechingen (Baden-Württemberg) 1951). Príncep hereu de Prússia i d'Alemanya. Últim príncep hereu de l'ancestral casa dels Hohenzollern.


L'any 1905 es casà a Berlín amb la duquessa Cecília de Mecklenburg-Schwerin, filla del gran duc Frederic Francesc III de Mecklenburg-Schwerin i de la gran duquessa Anastàsia de Rússia. La parella s'establí a Potsdam on es construí el Cecilienhoff. La parella tingué els següents fills:


  • SAR el príncep Guillem de Prússia, nat el 1906 a Potsdam i mort el 1940 en combat a França. Es casà el 1933 a Bonn amb Dorotea von Salvati.

  • SAR el príncep Lluís Ferran de Prússia, nat el 1907 a Potsdam i mort el 1994 a Bremen. Es casà el 1938 amb la gran duquessa Kira de Rússia a Haus Doorn.

  • SAR el príncep Humbert de Prússia, nat el 1909 a Potsdam i mort el 1950 a Windhoek. Es casà en primeres núpcies amb la baronessa Maria von Humboldt-Dachroeden el 1941 de la qual es divorcià dos anys després per casar-se amb la princesa Magdalena de Reuss.

  • SAR el príncep Frederic Jordi de Prússia, nat el 1911 a Berlín i mort el 1966 a Reinhartshausen. Es casà amb lady Brigid Guinness el 1945.

  • SAR la princesa Alexandrina de Prússina, nada el 1915 a Berlín i morta el 1980 a Starnberg.

  • SAR la princesa Cecília de Prússia, nada a Potsdam el 1917 i morta el 1975 al castell Königstein. Es casà amb Clyde Kenneth Harris el 1949 a Sigmaringen.

Durant la seva joventut, la seva persona fou associada amb els cercles més conservadors i militaristes d'Alemanya. Durant la Primera guerra mundial participà activament en el front occidental dirigint l'ofensiva contra França.


Amb la caiguda de la monarquia a Alemanya l'any 1918, Guillem hagué de marxar a l'exili i s'establí als Països Baixos junt amb el seu pare, el kàiser Guillem II de Prússia. Malgrat tot, la seva muller pogué romandre tranquil·lament a Alemanya. L'any 1923, Guillem retornà al país.


Aviat se sentí atret pels moviment d'extrema dreta i del nacionalsocialisme malgrat que la seva participació en el moviment nazi és molt exigua, a diferència d'altres membres de la seva família. Durant la Segona Guerra Mundial visqué com un ciutadà més.


Morí l'any 1951 a Hechingen i fou enterrat al Castell de Sigmaringen.







A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Guillem de Prússia Modifica l'enllaç a Wikidata


.







Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita