Vindelícia













Infotaula de geografia políticaVindelícia

Römische Provinzen im Alpenraum 395 n Chr.png
Vindelícia, la zona septentrional de Rècia (en morat)




Localització







Modifica les dades a Wikidata

Vindelícia (en llati Vindelicia) fou una província romana de la regió del Danubi creada en temps d'August; a finals del segle I fou unida a Rècia o Rètia (Rhaetia). Al segle III foren altre cop separades amb els noms de Rècia Primera (Rhaetia Prima) i Rècia Segona (Rhaetia Secunda), de les quals la segona era l'antiga Vindelícia.


Els seus límits eren la Germània Magna al nord (Danubi i Limes o Vallum Hadriani), a l'oest el territori dels helvecis; al sud, Rècia (separades probablement pels Alps Retis), i a l'est Nòrica (separades pel riu Inn, antic Oenus). Així doncs abraçava la part oriental de l'actual Suïssa, parts de Baden-Württemberg i Baviera, i el nord del Tirol.


El Lacus Brigantinus, al sud-oest, pertanyia a Vindelícia.


Estava poblat per retis, d'origen celta i foren sotmesos per Tiberi i molts d'ells traslladats a altres territoris. Les tribus del poble vindèlic eren els brigantis, els runicates, els leuns, els consuantes, els clautinatis, els benlaunis, els estions i els licates.


Les principals ciutats foren: Augusta Vindelicorum (capital), Castra Regina, Arbor Felix, Brigantium, Vemania, Campodunum, Abodiacum, Abusina, Quintiana Castra, Batava Castra, Vallatum, Isinisca, Summontorium i Pons Oeni.







Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita