Serra de Casesnoves







































Infotaula de geografia físicaSerra de Casesnoves

2005-07-19 - (03ax) les Costes.jpg
Tipus
serra
Ubicació
Localització
La Vall de Boí (Alta Ribagorça)







Serralada
(Pirineu)
Característiques
Cims destacats
Tuc de la Comamarja i Cap des Cometes
Altitud
De 2.445,6 a 2.681,4
Dimensions
1,5 km  m (Llargada


Modifica les dades a Wikidata

La Serra de Casesnoves és una serra al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça, en el límit del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la seva zona perifèrica. El nom prové «del llatí casas novas, cabanes noves». Per haver sigut una «zona plena de pletius, pletes i cabanes».[1]
La serra uneix el Tuc de la Comamarja (2.562,1 m), a ponent, i el Cap de les Cometes, que constitueix la seva alçada màxima amb 2.681,4 metres, a llevant. Separa les Cometes de Casesnoves, a la Vall de Sant Nicolau al nord, de les Costes a la Vall de Sant Martí al sud.





Referències





  1. Toponímia de la Vall de Boí




Bibliografia



  • Editorial Alpina. Vall de Boí [mapa], Primera edició, 1:25.000, L. Cartografia de Servicio Geográfico del Ejército. (febrer 2001)

  • Editorial Alpina. Carros de Foc [mapa], 1:25.000, L. Cartografia de Servicio Geográfico del Ejército. (2007)

  • Institut Cartogràfic de Catalunya. Parc Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici [mapa], Segona edició, 1:25.000. (abril 1998)






Sector nord occidental de la carena de la Vall de Sant Martí, vista des del Tossal de la Llobarçana: La Serra de Llats a l'esquerra, per damunt de Taüll i del Pla de l'Ermita; el Tuc de la Comamarja al mig, la serra de Casesnoves l'uneix amb el Cap de les Cometes a l'extrem dret. Per sota de la segona serra les Costes i, per darrera, és visible el Bony Blanc.








Cometes de Casesnoves vistes des de llevant (Imatge amb anotacions)








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita