Ismael Peña-López































Infotaula de personaIsmael Peña-López

Junta Directiva i els presidents territorials d'Òmnium (28389364269) (cropped).jpg
Biografia
Naixement
19 març 1973 (46 anys)
Mataró
Educació
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Oberta de Catalunya
Activitat
Ocupació
Professor i investigador
Ocupador
Generalitat de Catalunya (2018–)
Fundació Jaume Bofill (2013–2018)
Universitat Oberta de Catalunya (2005–2018)




Twitter: ictlogistLinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ictlogist/
Modifica les dades a Wikidata

Ismael Peña-López (Mataró, 1973) és un professor universitari i investigador català.[1] Des de 2018 és el director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.



Biografia


Llicenciat en Ciències econòmiques i empresarials per la UAB, es va doctorar en Societat de la Informació i del Coneixement a la Universitat Oberta de Catalunya. Va completar els seus estudis amb un màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient (INIECO) i amb un postgrau en Gestió del Coneixement (UOC).


El desembre de 2005, va començar a treballar com a professor i investigador als Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha sigut l'investigador principal del grup de recerca consolidat Open Evidence Research (sobre ciències socials i impacte tecnològic) i, des de 2014, fellow director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill. Amb anterioritat, i durant cinc anys, va ser director del Programa de Cooperació al Desenvolupament de la UOC centrat en el voluntariat virtual i l’aprenentatge en línia solidari. És membre dels consells assessors de Fundisplai i la Fundació Esplai, de l’Observatori del Tercer Sector i de Zemos98.


S’ha especialitzat en l’impacte de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Desenvolupament. Inicialment va centrar la seva recerca en la mesura de l’evolució de les economies digitals i l’adopció personal d’allò digital (e-readiness, divisòria digital, inclusió i apoderament) per anar dedicant-se a la transformació de les institucions de la societat xarxa, especialment les relatives a la democràcia i l’aprenentatge.


Ha treballat en l’aplicació pràctica de la seva recerca en diversos països col·laborant amb el PNUD, el Banc Mundial, el Govern de Canadà, l’International Development Research Center, l’Institute of Development Studies, Microsoft, Ericsson, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres, en àmbits com la participació digital, les dades obertes, el govern obert, el govern electrònic o la inclusió digital. El juny de 2018 fou nomenat director general d'Atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya.[2][3]


Ha col·laborat amb mitjans com El Periódico de Catalunya[4] o eldiario.es.[5]



Referències





  1. «Ismael Peña-López: “És molt injust demanar resultats al 15-M en només quatre anys”» (en ca-es), 28-11-2015. [Consulta: 4 febrer 2019].


  2. «Govern.cat - Generalitat de Catalunya». [Consulta: 4 febrer 2019].


  3. «El Govern prepara el voto electrónico exterior para 2020 y prevé extenderlo a todos los electores», 17-11-2018. [Consulta: 4 febrer 2019].


  4. Peña-López, Ismael. «Ismael Peña-López» (en es), 03-04-2014. [Consulta: 4 febrer 2019].


  5. «Ismael Peña-López» (en es). [Consulta: 4 febrer 2019].








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita