Lacoste (empresa)
































































Infotaula d'organitzacióLacoste S.A.










Andhy Lacoste.JPG

Lacoste store.jpg
Dades bàsiques
Tipus entitat
Societat anònima
Sector
Indústria
Forma jurídica
societat anònima
Història
Fundació
Troyes, França (1933) a Troyes
Fundadors
René Lacoste, André Gillier
Activitat
Productes
Indumentària, sabates, perfums


Organització i govern

Seu central 

  • Corporació: París, França
    Distribució: Troyes, França

Societat matriu
Maus Frères Tradueix
És propietat de
Maus Frères Tradueix



Web
www.lacoste.com


Facebook: LacosteTwitter: lacosteInstagram: lacosteYoutube: UC7GZQ5TXd2OtOe4CWdJ2F-w

Modifica les dades a Wikidata

Lacoste és una companyia francesa que fabrica roba, rellotges, perfums, sabates, cinturons, i maletes, entre molts altres articles. El seu producte més famós és la seva camisa polo, feta de material piqué. La camisa polo va ser molt famosa en les dècades dels 70 i dels 80 a Amèrica i a Europa.[1]


El logotip de la companyia és el reconegut caiman Gigi verd, també conegut com el cocodril Charles, present en gairebé la totalitat dels seus productes.[2]



Història




Unes sabatilles de Lacoste


Es va fundar el 1933 pel francès René Lacoste, conegut com a tennista francès natural de Donibane Lohizune. Guanyador amb l'equip francès de la Copa Davis, que fou conegut popularment com “els quatre mosqueters”. Aquesta fama li serviria per emprendre l'empresa.


René Lacoste, anomenat 'Crocodile', va prendre el seu malnom des que va apostar una borsa feta de cocodril encara que no la va guanyar. Més tard es va fer brodar un cocodril a la solapa de la jaqueta, perquè aleshores encara era infreqüent veure jugar els tennistes en pantalons i samarreta curta. Més endavant, quan va fundar la seva pròpia marca de roba li va posar el seu cognom a la marca i la insígnia del cocodril.




Un polo de Lacoste


La peça de roba anomenada polo, va prendre el seu nom del joc del polo, molt popular a Anglaterra, i es va dissenyar per a aquest joc. Al principi tenia dos botons a les solapes, per evitar que es mogués en cavalcar, però després va ser exportat a altres esports.


Des del 1943 Bernard Lacoste, fill del fundador, va presidir la companyia fins a la seva mort el 21 de març del 2006, als 74 anys. Bernard va impulsar la moda dels polos de colors molt vius. Els productes Lacoste solen ser usats per a sectors econòmics alts, ja que els seus preus són elevats en comparació a una peça corrent.



Referències





  1. Cult. Iconos de una generación (paper) (en castellà). Madrid: Edimat libros, 2008, p. 48-49. ISBN 978-84-9794-079-5 [Consulta: 28 octubre 2014]. 


  2. «Lacoste Logo: Design and History» (en anglès). Famouslogos.us. [Consulta: 29 juliol 2011].




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lacoste Modifica l'enllaç a Wikidata



  • Lacoste (empresa) - Lloc web oficial (castellà)


  • Fragàncies Lacoste (anglès)








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita