Còctel















Infotaula begudaCòctel

Cocktail1.jpg
Tipus
còctel i beguda alcohòlica
Modifica les dades a Wikidata

Un còctel és una barreja d'alcohols i sucs de fruites que dóna un beuratge amb un gust agradable.




Contingut






  • 1 Origen


    • 1.1 Altres usos de la paraula




  • 2 Tipus de còctel


  • 3 Còctels sense alcohol


  • 4 Vegeu també


  • 5 Referències


  • 6 Enllaços externs





Origen


Es creu que l'origen de la paraula "cocktail" prové de l'expressió anglesa "the cock tail" (la cua del gall), fent referència a les plomes que es feien servir per barrejar els brevatges que es servien a les tavernes cubanes als soldats anglesos al s.XIX. En el context de les begudes alcohòliques dolces és molt antic. Es va utilitzar per primera vegada al llibre The Farmer's Cabinet, publicat l'any 1803.[1]



Altres usos de la paraula


La paraula "còctel", entesa com a barreja, té altres usos que han esdevingut populars. Entre aquests cal destacar el còctel molotov, un tipus de bomba incendiària de fabricació casolana, i en l'àmbit de la gastronomia, el còctel de gambes, plat preparat amb gamba freda servit en forma de petita amanida dins d'una copa de vidre.[2]



Tipus de còctel


Mentre que alguns còctels són senzills, com el Cuba libre, hi han d'altres que poden tenir una gran quantitat d'ingredients en proporcions segons el gust del barman. Alguns tipus de còctels es barregen manualment amb una coctelera i d'altres amb una batedora elèctrica.


La presentació d'un còctel és important; poden venir en diversos colors i presentats en una multitud de formes, en gots de diferents tipus i amb accessoris delicats, com trossets de fruita tallats en certes formes, flors, petits parasols de paper i altres efectes decoratius.


Normalment els còctels són freds i se serveixen amb gel, però n'hi ha també de calents, com el cafè irlandès (Irish Coffee).


Entre els còctels més famosos cal destacar el Cuba libre, daiquiri, Bloody Mary, Margarita, Gimlet, Lumumba, Caipirinha, Mojito, entre altres.




Còctels sense alcohol


Els còctels sense alcohol es poden realitzar barrejant fruites, hortalisses, llet, gelats i altres ingredients com xarops. Solen ser saludables i aptes per tots els públics.
Alguns còctels sense alcohol coneguts són: San Francisco, Very Well, Tomzana, Pantera rosa, Pinya colada sense alcohol.



Vegeu també



  • Barreja (beguda)

  • Bíter



Referències





  1. David Wondrich, From Absinthe Cocktail to Whiskey Smash, a Salute in Stories and Drinks to "Professor" Jerry Thomas, Pioneer of the American Bar. Perigee Trade, 2007 ISBN 0-399-53287-0


  2. Còctel de gambes




Enllaços externs














  • Receptes per Còctel - Gastronomia - Illes Balears

  • Receptes per Còctels sense alcohol - xtec

  • Receptes de còctels sense alcohol




Viccionari







Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita