Andy Summers











































Infotaula de personaAndy Summers

Andy Summers Marseille 2008.png
Biografia
Naixement
31 desembre 1942 (76 anys)
Poulton-le-Fylde Tradueix
Educació
California State University, Northridge Tradueix
Activitat
Ocupació
Guitarrista, compositor, músic de jazz, guitarrista de jazz i fotògraf
Gènere artístic
Jazz, New wave i rock progressiu
Instrument
Guitarra
Discogràfica
A&M Records



Lloc web
Lloc web oficial

Facebook: andysummersmusicTwitter: asummersmusicInstagram: andysummersmusicGoogle+: 102330601143240883599IMDB: nm0814047Youtube: UC-xvLZ6vkMaYNrNSfnRmJUQ
Modifica les dades a Wikidata

Andrew James Somers (31 de desembre de 1942), més conegut per Andy Summers, músic i compositor nascut a Lancashire, Anglaterra, conegut internacionalment per ser el guitarrista de la mítica banda The Police.



Biografia


Va néixer a Lancashire. Obsessionat amb la guitarra i el piano, va deixar els estudis aviat per a treballar en una botiga de música i actuar entre escenaris a "The Blue Note jazz club". Allí es va trobar amb Zoot Money, un teclista de la seva escola, qui va assentar amb Andy els principis de "Zoot Money's big roll band" el 1961. Començant a "The Flamingo" a Londres, durant 1963 la "Zoot Money's big roll band" va actuar en 10 concerts a la setmana a 400 lliures la peça.


A pesar que tenien un single d'èxit amb "Big Time Operator", la glòria els va eludir. Adoptant el nou nom de "Dantalio's Chariot" el 1967, van tenir un accident en el qual Andy va resultar ferit. Andy, va seguir el seu camí realitzant actuacions amb "Soft Machine" i "The New Animals", però no van tenir èxit, per iniciativa pròpia, Andy va prendre i va fer classes de guitarra clàssica i es va casar amb la cantant Robin Lane, a pesar de la seva penosa situació econòmica. Poc després, es van divorciar i Andy va caure en una gran depressió, rarament va abandonar el seu llit en període de diverses setmanes.


Retornant a Anglaterra el 1971, Andy es va recuperar per complet i va llogar les seves destreses musicals a altres músics, entre ells Neil Sedaka. A pesar de la important quantitat de diners que li oferia Kevin Ayers (anteriorment de "Soft Machine"), es va unir a "Strontium 90" de Mike Howlett, el concert que li va fer conèixer Sting i a Stewart Copeland, el 1977.





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Andy Summers Modifica l'enllaç a Wikidata








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita