Almirallat Britànic






Bandera de l'Almirallat.




Seu de l'Almirallat a Londres.


L' Almirallat britànic és un organisme format per personal de la marina de guerra i personal civil, presidit pel primer "Sea lord" (Primer Lord del Mar), element no militar.
Va ser antigament el responsable de la Marina Reial Britànica. Originalment ostentat per una sola persona, el títol de Lord High Admiral, però des del segle XVIII ja va ser invariablement "en comissió" i exercit pel Consell de l'Almirallat, oficialment conegut com The Commissioners for Exercising the Office of Lord High Admiral of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, & c. (en català: "Els caps per al'exercici del càrrec de Lord High Admiral del Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, & c"). L'última part del nom oficial va anar variant entre Anglaterra, Gran Bretanya i Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord depenent del període històric.


El 1964, les funcions de l'Almirallat van ser transferides a un nou Consell de l'Almirallat, el qual és un comitè del tripartit Consell de Defensa del Regne Unit i part del Ministeri de Defensa. El nou Consell de l'Almirallat es reuneix només dues vegades l'any i la Marina Reial és controlada quotidianament per un Consell de la Marina. Actualment és ipoc usual que les diferents autoritats avui en dia en càrrec de la Marina Reial siguin designades simplement com "L'Almirallat".



Vegeu també


  • Divisió d'Intel·ligència Naval


Nota





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Almirallat Britànic Modifica l'enllaç a Wikidata









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita