Pedro Subijana Reza





















Infotaula de personaPedro Subijana Reza

Pedro Subijana en el Akelarre.jpg
Pedro Subijana al restaurant Akelarre el 2011

Biografia
Naixement
5 novembre 1948 (70 anys)
Sant Sebastià
Activitat
Ocupació
Xef
Modifica les dades a Wikidata

Pedro Subijana Reza (Sant Sebastià, 5 de novembre de 1948) és un cuiner basc reconegut internacionalment.




Contingut






  • 1 Biografia


  • 2 Premis i distincions


  • 3 Llibres publicats


  • 4 Notes


  • 5 Enllaços externs





Biografia


Va fer els seus estudis d'hosteleria a la prestigiosa escola de Luis Irizar a Zarautz (Guipúscoa). Anys més tard va arribar, fins i tot, a dirigir-la, així com la Escuela Superior de Hostelería y Turismo de Madrid, on també va estudiar el seu col·lega i amic Juan María Arzak.


Des de l'any 1975, Pedro Subijana dirigeix el restaurant Akelarre a Sant Sebastià. El restaurant és membre de la prestigiosa cadena Relais Chatêau i ha aconseguit els més alts premis gastronòmics. Destaquen les tres estrelles Michelin,[1] assolint la tercera en la Guia Michelin 2007; els tres sols a la Guía Campsa;[2] i una puntuació de 9,5 a la Guía Gourmetour 2002.


Tanmateix, Pedro Subijana ha impartit cursos a diverses institucions d'Amèrica i Europa, estant actualment treballant també a l'equip de cuiners del Basque Culinary Center.[3]


Subijana té el seu propi programa de televisió, "La cocina de Pedro Subijana", a Euskal Telebista, que s'emet des de 1992. El cuiner basc també ha publicat nombrosos llibres sobre cuina i gastronomia.



Premis i distincions



  • 1979 Premi Nacional de Gastronomia al Millor Cuiner

  • 1982 Premi Club Gourmets al Millor Cuiner d'Espanya

  • 1997 El Grupo Gourmets li concedeix novament el Premi al Cuiner de l'Any

  • 1999 Millor Cuiner a "Lo Mejor de la Gastronomía"

  • 2000 Premi Alimentos de España 2001

  • 2003 És nomenat President d'Eurotoques Internacional



Llibres publicats



  • Menú del día I (1992)

  • Menú del día II (1993)

  • Denok sukaldari (1994)

  • Cocina riojana (escrit amb Lorenzo Cañas)

  • Mis recetas de la tele (1995)

  • Pedro Subijana cocinando para Inasmet (1998)

  • La cocina vasca de Pedro Subijana (1999)

  • La cocina vasca para el Grupo Ingeteam (1999)

  • La cocina de Akelarre, el sueño de Pedro Subijana (Everest, 2001)

  • La cocina doméstica de Pedro Subijana (Astamenda-Ttarttalo, 2003)



Notes





  1. http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2006/11/20/pagina-3/53189876/pdf.html


  2. http://www.guiarepsol.com/es_es/gastronomia/especiales/microsite_soles/default_2011.aspx


  3. http://bculinary.com/public_sobre/ctrl_sobre.php?accion=organizacion




Enllaços externs





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pedro Subijana Reza Modifica l'enllaç a Wikidata









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita