Agàtocles de Tràcia










































Infotaula de personaAgàtocles de Tràcia
Biografia
Naixement
segle IV aC
Mort
283 aC
Activitat
Ocupació
Aristòcrata
Període
Període hel·lenístic
Família
Cònjuge
Lisandra
Pares
Lisímac de Tràcia, Nicea (filla d'Antípater)
Germans
Eurydice Tradueix, Arsinoe I, Ptolemeu de Tràcia, Lisímac, Filip, Ptolemy II of Telmessos Tradueix i Alexandre de Tràcia
Modifica les dades a Wikidata

Agàtocles (Agathocles, Ἀγαθοκλῆς) fou fill de Lisímac de Tràcia, nascut d'una dona del poble traci dels odrisis de nom Maoris.


El seu pare el va enviar contra els Getes vers el 292 aC però fou derrotat i fet presoner; fou tractat amb amabilitat per Dromiquetes el rei dels getes, que el va reenviar al seu pare juntament amb regals. Tot i això Lisímac va marxar llavors personalment contra els getes i fou fet presoner ell mateix. Dromiquetes el va alliberar i li fou concedida la mà de la filla de Lisímac.


Més tard Agàtocles fou enviat contra Demetri Poliorcetes que havia entrat a Àsia i volia ocupar Cària i Lídia que pertanyien a Lisímac. Agàtocles va derrotar a Demetri i el va expulsar de les províncies en litigi. Com a príncep hereu era força popular entre els seus súbdits, però la seva madrastra Arsinoe II va parlar contra ell a Lisímac.


Agàtocles va patir un intent de ser enverinat (segurament instigat per Arsinoe) que va fracassar, però el pare el va tancar poc després a la presó acusat de conspiració, on fou mort el 284 aC per Ptolemeu Ceraune refugiat a la cort de Lisímac. La seva vídua, Lisandra, va fugir del país amb els seus fills i el seu germà Alexandre i es va refugiar a territori Selèucida. Seleuc I Nicàtor va iniciar seguidament la lluita contra Lisímac.








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita