Studebaker



















































Infotaula d'organitzacióStudebaker










Studewheellogo.jpg
Dades bàsiques
Tipus entitat
fabricant d'automòbils
Sector
indústria automotriu
Història
Fundació
1852 a South Bend
Dissolució
1966
Activitat
Productes
camió


Organització i govern

Seu central 


  • South Bend, Estats Units d'Amèrica




Web
Lloc web oficial


Modifica les dades a Wikidata



Un Studebaker Daytona convertible.


Studebaker Corporation, o simplement Studebaker, va ser un fabricant de cotxes i automòbils dels Estats Units, amb seu a la ciutat de South Bend, a l'estat d'Indiana. L'empresa va ser fundada l'any 1852, i era originalment un fabricant de vagons per al transport de productes agrícoles i de mineria, va treballar per a l'exèrcit i també va fer cotxes fúnebres.


Studebaker va entrar en el negoci de l'automoció el 1902 amb els vehicles elèctrics i el 1904 amb els vehicles de gasolina, venuts sota el nom de "Studebaker Automobile Company". Fins al 1911 va treballar associat amb altres fabricants.


Els primers cotxes de gasolina totalment fabricats per Studebaker es van comercialitzar a l'agost de 1912.[1] En els següents 50 anys, la companyia va aconseguir una reputació envejable per la qualitat i la fiabilitat dels seus vehicles. La planta de South Bend cessar la seva producció el 20 de desembre de 1963, i l'últim cotxe Studebaker va sortir de la planta Hamilton, a Ontàrio, Canadà, el 16 de març de 1966.



Referències





  1. Hendry, Maurice M. Studebaker: One can do a lot of remembering in South Bend. New Albany: Automobile Quarterly, p. 228–275. Vol X, 3rd Q, 1972. 




Vegeu també


  • Studebaker Avanti




A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Studebaker Modifica l'enllaç a Wikidata



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita