Lleida TV

























































Infotaula d'organitzacióLleida Televisió










Lleida TV.jpg
Dades bàsiques
Abreviació
Lleida TV
Sector
TV
Especialitat
Generalista
Idioma oficial
Català
País d'origen
Catalunya
Història
Fundació
2001
Activitat


Organització i govern
És propietat de
Grup Segre
Altres dades



Web
www.lleidatv.cat


Modifica les dades a Wikidata

Lleida Televisió, popularment conegut com Lleida TV, és el canal de televisió del Grup Segre. Començà les emissions el maig del 2001, i des de l'abril del 2010 emet exclusivament per TDT mitjançant les freqüències de Prensa Leridana (empresa capçalera del grup) a Lleida, Balaguer i Vielha. També disposa de llicències d'emissió als canals múltiples de La Seu d'Urgell, Fraga i Monsó. El Grup Segre i Cadena Pirenaica de ràdio i televisió, concessionària de llicències de TDT al Pirineu i a la Plana de Lleida, van fer un acord estratègic per garantir la viabilitat d'un projecte de televisió digital de proximitat a les comarques lleidatanes.[1]




Contingut






  • 1 Programació[2]


  • 2 Audiència[3]


  • 3 Referències


  • 4 Enllaços externs





Programació[2]


La programació de la cadena es pot seguir per TDT a totes les comarques de la demarcació de Lleida. A més de les emissions pròpies, comparteix graella amb Pirineus TV. A més, Lleida TV i Pirineus TV han constituït un nou canal dedicat a la promoció del turisme, TOT TV, que emet a la Plana de Lleida i al Pirineu.


La cadena està associada a l'Associació Catalana de TDT Local, la qual agrupa als principals operadors de TDT catalans. També forma part de TvLocal.CAT, la principal operadora de TDT local a Catalunya. Forma part de La Xarxa .


Alguns dels seus programes han estat mereixedors dels principals premis que es concedeixen a Catalunya, com els Premis Zapping 2008 al millor programa d'actualitat informativa, entrevistes i reportatges pel programa ''L'aigua de la teva vida''. També ha rebut el premi Miramar 2009 de la Diputació de Barcelona pel programa ''Esports de base''.



Audiència[3]


Lleida TV té, segons el Baròmetre de Comunicació de Catalunya, una audiència diària de 32.000 espectadors, mentre que l'audiència acumulada mensual és de 105.000 espectadors. La primera dada correspon a les persones que responen que veuen Lleida TV cada dia la segona a aquells que recorden haver-la vist almenys un cop al llarg de l'útlim mes. Aquestes dades converteixen Lleida TV en la 1a televisió local en nombre d'espectadors, excloent l'Àrea de Barcelona i la 2a si hi tenim en compte les televisions de l'àrea metropolitana de Barcelona.


Pel que fa als percentatges de share, el canal lleidatà obté un 7,2% de quota, el més alt de totes les televisions locals catalanes i equiparable al del Canal 33 i superant el Canal 3/24.


Pel que fa al perfil dels espectadors, la majoria d'aquests són homes (57%), de classe mitjana, (46%), entre 46 i 69 anys (39%) i majoritàriament catalanoparlants (66%).


Les hores de màxima audiència van de les 8 del vespre (hora d'emissió del Notícies Vespre) i les 11 de la nit (quan finalitza el programa de debat Lleida al dia).



Referències





  1. «Cadena».


  2. «Lleida TV a la carta».


  3. «Estudio de audiencia de Lleida TV» (en castellà).




Enllaços externs


  • Lleida Televisió









Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita