Castell de Windsor
























































































































Infotaula d'edifici
Castell de Windsor

Windsor Castle at Sunset - Nov 2006.jpg
Anomenat en referència a
Windsor
Dades
Tipus
casa museu, Country house, castell, palau i atracció turística
Part de
Royal Collection
Arquitecte
Hugh May
Data de creació o fundació
1070
Cronologia
1070 construcció
20 novembre 1992
1992 Windsor Castle fire Tradueix
Característiques
Estil arquitectònic
Gòtic perpendicular


Shell keep [[File:Arbcom ru editing.svg 1
Ward [[File:Arbcom ru editing.svg 1
Inner bailey [[File:Arbcom ru editing.svg
Outer bailey [[File:Arbcom ru editing.svg
Castle chapel [[File:Arbcom ru editing.svg
Ubicació geogràfica


Estat Regne Unit
País Anglaterra
Regió Sud-est d'Anglaterra
Comtat cerimonial Berkshire
Districte
Windsor and Maidenhead Tradueix
Vila Windsor







51° 29′ 02″ N, 0° 36′ 17″ O / 51.4838°N,0.60483°O / 51.4838; -0.60483Coord.: 51° 29′ 02″ N, 0° 36′ 17″ O / 51.4838°N,0.60483°O / 51.4838; -0.60483



Monument classificat com a grau I
Identificador
1117776
Monument protegit al Regne Unit



Activitat

Propietat de
Corona (Commonwealth) Tradueix
Ocupant
Enric I d'Anglaterra, Enric II d'Anglaterra, Enric III d'Anglaterra, Eduard III d'Anglaterra, Enric V d'Anglaterra, Enric VIII d'Anglaterra, Enric VII d'Anglaterra, Eduard VII del Regne Unit, Elisabet I d'Anglaterra, Jaume I d'Anglaterra i VI d'Escòcia, Carles I d'Anglaterra i d'Escòcia, Carles II d'Anglaterra i d'Escòcia, Anna de la Gran Bretanya, Jordi III del Regne Unit, Jordi IV del Regne Unit, Reina Victòria del Regne Unit, Jordi V del Regne Unit i Jordi VI del Regne Unit
Lloc web oficial
Lloc web oficial
Modifica les dades a Wikidata



La capella de Sant Jordi


El castell de Windsor és la residència habitada de manera ininterrompuda més antiga del món. Junt amb el palau de Buckingham a Londres i el palau de Holyrood a Edimburg és una de les residències principals de la reina Elisabet II del Regne Unit. El castell es troba a la ribera del riu Tàmesi, a la localitat del mateix nom que el castell, Windsor.


La reina utilitza el castell com a residència de caps de setmana i com a emplaçament de recepció de caps d'estat. El castell data de l'època de Guillem I d'Anglaterra, dit el Conqueridor, havent exercit la majoria de reis i reines del país una influència directa sobre l'evolució arquitectònica del castell. El castell esdevé una mostra insuperable de la trajectòria històrica del Regne Unit; en temps de pau s'afegien al castell noves estances i en temps de guerra el castell es fortificava.


El castell, iniciat durant el regnat de Guillem I d'Anglaterra l'any 1066, era una construcció de fusta. Al llarg de l'edat mitjana l'emplaçament jugà un rol primordial en la defensa del país i de la capital. Durant la Guerra civil anglesa, el castell quedà parcialment destruït i al llarg del segle XVIII el seu estat de deteriorament cresqué de manera important. No fou fins al regnat del rei Guillem IV del Regne Unit que s'aprovà una partida pressupostària per part del Parlament de 300.000 lliures esterlines per a la reconstrucció del castell. Malgrat tot, els principals canvis es realitzaren durant el regnat de la reina Victòria I del Regne Unit, que establí al castell de Windsor la seva principal residència.


L'obra del príncep consort, Albert de Saxònia-Coburg Gotha, fou essencial per a la reconstrucció i la preservació del castell. L'any 1861, Albert morí al castell i fou allà mateix on la reina es refugià.


La capella de Sant Jordi és una de les obres mestres de l'arquitectura gòtica anglesa.


A l'entrada de la capella hi ha un monument dedicat a l'organista Walter Parrat (1841-1901), que fou molt apreciat pels reis Eduard VII i Jordi V.





A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castell de Windsor Modifica l'enllaç a Wikidata








Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita