Luci Juli Vopisc Jul









































Infotaula de personaLuci Juli Vopisc Jul
Biografia
Naixement
segle V aC
Floruit
segle V aC


  Senador romà 



  Mestre de cavalleria 



  Tribú amb potestat consular 



  Cònsol romà 



Activitat
Ocupació
Polític i militar
Període
República Romana
Família
Fills
Luci Juli Jul II
Pare
Vopisc Juli Jul
Modifica les dades a Wikidata

Luci Juli Vopisc Jul (en llatí Lucius Iulius Vopiscus F. C. N. Iullus) va ser un magistrat romà. Formava part de la gens Júlia, una família patrícia de l'Antiga Roma.


Era fill de Vopisc Juli Jul i un dels tres tribuns amb potestat consolar de l'any 438 aC. El 431 aC va ser magister equitum del dictador Aule Postumi Tubert, que li va encarregar la custòdia de la ciutat juntament amb el cònsol de l’any, Gai Juli Mentó, mentre ell marxava contra els eques i volscs. L'any següent, el 430 aC va ser cònsol amb Gai Papiri Cras.


Aquell any els tribuns volien modificar la llei per la qual es pagaven les sancions amb caps de ramat (Lex Aternia Tarpeia promulgada l'any 454 aC) i volien posar en el seu lloc un pagament en metàl·lic. Els cònsols es van avançar i van establir el pagament d’una quantitat petita i fixada en metàl·lic en lloc pagar en caps de bestiar (mulctarum aestimatio). La imposició de multes per obtenir ramats s’havia convertit en un perill, ja que unes poques famílies estaven acumulant tots el ramats de Roma. Luci Juli Vopisc va ser també censor l'any 424 aC.[1]



Referències





  1. Smith, William (ed.). Dictionary of greek and roman biography and mythology. Vol. II. London: Taylor and Walton, 1846, p. 656. 












Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita