Janine Charrat





























Infotaula de personaJanine Charrat

Janine Charrat.jpg
Biografia
Naixement
24 juliol 1924
Grenoble
Mort
29 agost 2017 (93 anys)
París
Activitat
Ocupació
Coreògrafa i ballarina de ballet
Premis






IMDB: nm0153472
Modifica les dades a Wikidata

Janine Charrat (Grenoble, França, 24 de juliol de 1924 - París, 29 d'agost de 2017[1]) fou una ballarina, coreògrafa i directora de ball francesa. Un catàleg creatiu de més de 50 ballets a més d'una trajectòria escènica, la van situar com a cap de la seva generació, i es va estabilitzar com la primera ballarina del ballet modern francès de la postguerra.[1]


Amb Roland Petit, Jean Babilée i Maurice Béjart formà part en el terreny de la dansa del gran moviment de renovació que tingué lloc en les arts i las lletres a França després de la Segona Guerra Mundial. El seu paper en el camp del ballet durant la post-guerra, amb el Ballets des Champs-Élysées, fou molt important, tant des del punt de vista de la coreografia (Jeu de cartes, 1945) com en la interpretació (el neoclàssic Concert sobre música de Grieg, 1951). Tot això arribà darrere els seus estudis clàssics amb mestres de l'altura de Volinine i Iegórova i l'aparició com enfant terrible en la pel·lícula La mort du cygne (1937) de Jean Benoît-Lévy.


Posteriorment, amb la seva companyia realitzà nombroses gires a l'estranger i actuà en el Teatro Colón de Buenos Aires, La Scala de Milà i al Théâtre de la Monnaie de Brussel·les. També col·laborà amb Béjart. A finals de 1961 patí un greu accident en un estudi de TV i es va témer per la seva vida a causa de les tremendes cremades rebudes. Amb gran esperit i valentia superà la crisi i al cap d'un any tornà a la dansa i la coreografia.



Referències





  1. 1,01,1 Salas, Roger. «Muere Janine Charrat, bailarina, coreógrafa y directora francesa» (en castellà). El País. [Consulta: 3 setembre 2017].




Bibliografia


  • Edita SARPE Gran Enciclopedia de la Música Clásica, vol. I, pàg. 297 (ISBN 84-7291-226-4)










Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita