Pepe Cortés León





















Infotaula de personaPepe Cortés León
Biografia
Naixement
1946 (72/73 anys)
Barcelona
Activitat
Ocupació
Dissenyador i interiorista
Modifica les dades a Wikidata

Pepe Cortés León (Barcelona, 1946). Interiorista català.


Realitza els seus estudis a l'Escola Eina de Barcelona on imparteix classes. A començaments dels anys setanta s'associa amb diversos professionals de diferents àmbits per a crear Grupo Abierto de Diserio. Durant aquests anys realitza diversos projectes d'interiorisme com les oficines de l'empresa PoligIàs o la joieria Oriol de Barcelona.


A partir del 1980 treballa amb l'arquitecte Óscar Tusquets en dos projectes: el restaurant Azulete i el pavelló de mobles Casas a Milà. Col·labora també amb el dissenyador Javier Mariscal en la creació de la col·lecció de mobles Muy Formales o amb l'arquitecte Alfred Arribas en el bar Gambrinus.


Com a dissenyador de mobiliari i ha treballat per a empreses com BD Ediciones de diseño, Grupo T, Akaba o Santa&Cole, Ediciones de diseño. Ha rebut diversos premis FAD d'interiorisme, el Premio Nacional de Diseño el 2006[1] i altres guardons. Alguns dels seus dissenys més representatius són el llum Pekin (1983), el tamboret Jamaica (1991) o el banc Gràcia (1991).[2]



Referències





  1. «Premios Nacionales de Diseño 2006» (en castellà). Idi.mineco.gob.es, 2006. [Consulta: Maig 2016].


  2. Fitxa al web del Disseny Hub Barcelona




Enllaços externs



  • Fitxa a la col·lecció de Disseny Industrial del Disseny Hub Barcelona



Popular posts from this blog

Hivernacle

Fluorita

Hulsita